Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech ALERTĂ DIGITALĂ: Aplicații care ar putea fi ASCUNSE în telefonul tău. Verifică și DEZINSTALEAZĂ acum!

ALERTĂ DIGITALĂ: Aplicații care ar putea fi ASCUNSE în telefonul tău. Verifică și DEZINSTALEAZĂ acum!

Un articol de: B1.ro - 16 Oct 2019, 15:12
Foto: pixabay.com High-Tech

Sophos, o companie de cercetare în domeniul securităţii digitale, a realizat o listă cu aplicaţii de tip adware pentru Android, care ar putea fi ascunse pe dispozitivele câtorva milioane de utilizatori din toată lumea. Compania avertizează că aceste aplicaţii au fost disponibile în Google Play Store şi că acestea ar putea fi instalate pe telefoane, chiar dacă nu apar în listele de aplicaţii. Din fericire, există posibilitatea de a le găsi şi dezinstala, scrie go4it.ro.

DRAMĂ TOTALĂ ÎN SHOWBIZ! IULIA VÂNTUR S-A ÎNNECAT ÎN LACRIMI! SALMAN KHAN, SĂLTAT DE MASCAȚI! E CUTREMURĂTOR CE A PUTUT SĂ FACĂ

În cazul în care apar din senin reclame în aplicaţii şi în interfaţa telefonului vostru Android, s-ar putea să aveţi instalată o aplicaţie de tip „Adware”. De multe ori, aceste aplicaţii sunt „mascate” drept aplicaţii utile precum editoare de imagini, cititoare de coduri QR sau aplicaţii de productivitate, iar Google le aprobă pentru publicare pe Google Play Store. Acestea ar putea fi scoase de Google după o perioadă, dacă primeşte plângeri din partea utilizatorilor, însă aplicaţiile rămân instalate pe telefoanele celor care le-au descărcat deja.

IMAGINI DE INFARCT CU INNA! A RENUNȚAT LA HAINE ÎN VĂZUL TUTUROR! POZELE AU AJUNS PE INTERNET (GALERIE FOTO)

Lista publicată de Sophos include 15 aplicaţii periculoase pentru Android. Acestea sunt listate după numele proceselor, care pot fi oprite şi dezinstalate folosind meniul Setări > Aplicaţii. Dacă găsiţi una dintre aceste aplicaţii în listă, este important să le opriţi imediat. Nu numai că reclamele afişate de ele sunt enervante şi vă pot afecta experienţa de utilizare a telefonului, însă acestea consumă trafic internet şi baterie în plus. Mai mult, reclamele ar putea duce către site-uri „dubioase”, care ar putea să încerce să vă fure datele personale sau conturile online.

CUTREMUR MONDEN! GINA PISTOL A FUGIT CU UN ALT BĂRBAT! TOCMAI ȘI-A LUAT ADIO DE LA SMILEY (GALERIE FOTO)

15 aplicaţii de tip „adware” pentru Android

 1. free.calls.messages
 2. com.a.bluescanner
 3. com.bb.image.editor
 4. com.cc.image.editor
 5. com.d.bluemagentascanner
 6. com.doo.keeping
 7. com.e.orangeredscanner
 8. com.hz.audio
 9. cos.mos.comprehensive
 10. com.garbege.background.cutout
 11. com.hanroom.cutbackground
 12. com.jiajia.autocut.photo
 13. com.jiakebull.picture.background
 14. com.fruit.autocut.photo
 
Loading...