Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech ALERTĂ! Mesajele tale private din contul de Facebook, ACCESATE de mari companii

ALERTĂ! Mesajele tale private din contul de Facebook, ACCESATE de mari companii

Un articol de: B1.ro - 19 Dec 2018, 09:18
High-Tech

Un nou scandal izbucneşte pe reţelele sociale! Şi asta deoarece Facebook a oferit unor companii ca Netflix, Spotify şi Royal Bank of Canada acces la mesajele private ale utilizatorilor, se arată într-un raport publicat de New York Times.

Potrivit raportului, citat de Variety, Spotify a putut să vadă lunar mesaje de la peste 70 de milioane de utilizatori, însă nu a fost specificat dacă compania a avut acces deplin la numărul de utilizatori.

Reprezentanţi ai Spotify şi Netflix au declarat pentru NY Times că nu aveau cunoştinţă de „puterile date lor de Facebook”, iar un purtător de cuvânt al Royal Bank of Canada a contestat că banca a avut un astfel de acces.

Spotify continuă să ofere utilizatorilor posibilitatea de a împărtăşi muzică prin Facebook Messenger.

Potrivit lui Steve Satterfield, director al Facebook privind politica de confidenţialitate, niciunul dintre parteneriate nu a încălcat confidenţialitatea utilizatorilor sau regulile FTC, iar companiilor le-a fost cerut să se supună politicilor Facebook.

În acorduri este prevăzut că Facebook considera extensiile companiilor externe ca metode de interacţiune pe care utilizatorii le pot folosi pentru a interacţiona cu prietenii lor şi, drept urmare, nu a căutat să aibă permisiune adiţională din partea utilizatorilor.

Unele dintre aceste acorduri datau din 2010, altele continuau să fie active şi în 2017. Un alt purtător de cuvânt a declarat pentru NY Times că Facebook nu a găsit dovezi de abuz din partea acestor companii.

Facebook a admis că nu a fost vigilentă cu privire la parteneriate şi că unele companii puteau accesa date în continuare. 

Citeşte mai multe despre:   Facebook,   Spotify,   Netflix
 
 
 
Loading...