Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech ALERTĂ pentru utilizatorii WhatsApp: Date COMPROMISE pentru cei care accesează aplicația pe PC!

ALERTĂ pentru utilizatorii WhatsApp: Date COMPROMISE pentru cei care accesează aplicația pe PC!

Un articol de: B1.ro - 07 Feb 2020, 10:58
ALERTĂ pentru utilizatorii WhatsApp: Date COMPROMISE pentru cei care accesează aplicația pe PC! High-Tech

Deși majoritatea utilizatorilor WhatsApp folosesc dispozitive mobile, sunt destui cei care folosesc computerul, mai ales în orele de birou.

REPEDE CLICK AICI - POZE EXPLICITE ȘI NECENZURATE CU ANDREEA BERECELANU GOALĂ PUȘCĂ ÎN CADĂ! (GALERIE FOTO INTERZISĂ MINORILOR)

Atenție, însă aveți de a face cu un software cu un mare grad de vulnerabilitate. 

SCANDAL MONSTRU! FLORIN SALAM, BĂTĂIE CA-N FILME CU NEVASTA, ÎN FAȚA BLOCULUI! VECINII I-AU ADUNAT HAINELE MANELISTULUI (GALERIE FOTO)

Potrivit dezvăluirilor făcute de un expert în securitate, versiunile WhatsApp pentru sisteme Mac şi Windows includeau o vulnerabilitate care permitea injectarea de cod JavaScript în mesajele instant, cu scopul de a facilita accesarea de fişiere de la distanţă pe PC-urile victimelor.

Facebook bazează aplicaţia WhatsApp pe o platformă de tip web-app numită Electron, menită să simplifice adaptarea pentru sisteme de operare diferite. Problema este că siguranţa acestei metode de abordare depinde de actualizarea permanentă a versiunii de web-engine pe care sunt rulate aplicaţiile respective. În cazul de faţă problema origina de la folosirea unei versiuni foarte vechi a motorului Chromium (versiunea 69 lansată în luna iulie 2018), cu probleme de securitate demult cunoscute şi relativ uşor de exploatat pentru a strecura elemente malware.

RUNELE ANUNȚĂ SFÂRȘITUL! MIHAI VOROPCHIEVICI, DEZVĂLUIRI APOCALIPTICE: “AM INTRAT ÎN ERA VĂRSĂTORULUI"

Potrivit investigaţiilor desfăşurate, pe PC vulnerabilitatea este prezentă până la versiunea 0.3.9309 a clientului WhatsApp, precum şi în cazul asocierii aplicaţiei cu versiunile WhatsApp pentru iOS mai vechi decât 2.20.10.

Pentru evitarea oricăror neplăceri, este recomandată actualizarea tuturor instalărilor WhatsApp (PC şi mobil) la vele mai recente versiuni disponibile.

Citeşte mai multe despre:   WhatsApp