Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech ALERTĂ! RĂMÂI FĂRĂ BANII din CONTUL BANCAR într-o SECUNDĂ, din cauza TELEFONULUI MOBIL! ASTA E NOUA METODĂ folosită de HACKERI!

ALERTĂ! RĂMÂI FĂRĂ BANII din CONTUL BANCAR într-o SECUNDĂ, din cauza TELEFONULUI MOBIL! ASTA E NOUA METODĂ folosită de HACKERI!

Un articol de: B1.ro - 11 Feb 2020, 14:51
Foto: pixabay.com High-Tech

Alertă, români! Hackerii te pot lăsa fără bani în cont într-o secundă!

VESTEA NEAGRĂ A ZILEI: SORIN OVIDIU BĂLAN, GRAV ACCIDENT RUTIER! DIN NEFERICIRE... (FOTO)

Se pare că au găsit o nouă metodă pentru a-i lăsa pe oameni fără bani în conturile bancare. Aveți mare grijă ce site-uri accesați.

ȘOCANT: CUM ARATĂ DANIELA CRUDU ARSĂ CU ȚIGARA. E DEZBRĂCATĂ COMPLET, I SE VEDE CHIAR ȘI... (FOTOGRAFII NECENZURATE)

Această tehnică a luat amploare în ultimii ani. Totul se întâmplă pe telefon. Mulți deja au căzut în plasa infractorilor cibernetici.

PROFEȚIE APOCALIPTICĂ! ARSENIE BOCA A PREVĂZUT SFÂRȘITUL: MĂCELUL VINE PESTE ROMÂNIA

Specialiștii în securitate cibernetică de la Bitdefender avertizează că hackerii folosesc metoda de smishing ca să îți golească conturile bancare. Se pare că, atacul este primit pe telefon printr-un simplu SMS. Tehnica folosită de hackeri este o combinație între termenii SMS şi phishing. Mai exact, prin SMS-ul primit, hackerii încearcă să păcălească utilizatorii telefoanelor de tip smart să viziteze site-uri periculoase.

Unul dintre experții Bitdefender, a explicat cum funcţionează exact această metodă de fraudare.

„Răufăcătorii se folosesc de funcţia de SMS pentru a trimite un mesaj înşelător utilizatorului. Câteva exemple sunt <> sau <>. Alte mesaje pot încuraja utilizatorul să descarce o aplicaţie gratis. În majoritatea cazurilor, utilizatorului i se solicită o reacţie cât mai rapidă sub presiunea unui timp limitat. Link-ul pe care urmează să îl acceseze poate duce la un site fraudulos sau poate descărca o ameninţare informatică”, spune Filip Truţă.

De asemenea, Filip Truță a explicat și cum putem să ne dăm seamă că suntem atacați, dar și cum putem să evităm o posibilă fraudă.

„În primul rând, trebuie să fim vigilenţi când un mesaj este suspect de urgent sau sună prea bine să fie adevărat. Atacatorii fac de regulă apel la emoţiile utilizatorilor pentru a-i grăbi să întreprindă o acţiune. Companiile legitime nu solicită niciodată informaţii personale prin SMS şi nu urgentează accesarea unui link ameninţând cu taxarea suplimentară sau cu întreruperea unui serviciu.

Obiectivul atacatorului este să păcălească victima să divulge informaţii personale, precum parola de la email sau a contului Facebook sau să descarce fişiere infectate. În cazul infectării cu un virus, atacatorul poate obţine acces la conţinutul telefonului, deci şi la fişierele stocate pe acesta. În toate cazurile, recomandarea este să folosim o soluţie de securitate performantă nu doar pe calculatoarele personale, ci şi pe telefon”, spune expertul.

Mesajul provenit de la hackeri

Specialistul Bitdefender a mai precizat și care este structura unui mesaj fraudulos și cum arată acesta.

„Mesajul SMS pretinde că vom fi taxaţi pentru un serviciu dacă nu ne dezabonăm de îndată, ne cere să ne actualizăm datele unui cont, pune un timp limită pentru un anumit serviciu sau oferta pare prea bună să fie adevărată. În plus, textul poate conţine erori de limbă, formatare neobişnuită sau greşeli gramaticale. În plus evităm să accesăm link-uri prezentate în mesaj” , a precizat Filip Truţă.
 

 
Loading...