Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech ANAF subjugă ICI: Protocol cu privire la FURNIZAREA DE INFORMAȚII despre proprietarii domeniilor de internet .ro

ANAF subjugă ICI: Protocol cu privire la FURNIZAREA DE INFORMAȚII despre proprietarii domeniilor de internet .ro

Un articol de: - 14 Feb 2017, 17:01
High-Tech

ANAF a anuntat marți că va semna un protocol de colaborare cu ICI (Institutul Național de Cercetare Dezvoltare în Informatică) în vederea transmiterii datelor de identificare din baza de date a ICI ale deținătorilor domeniilor cu extensia .ro, înregistrate în serviciul RoTLD (www.rotld.ro), relatează Hotnews.

ICI va pune la dispoziția ANAF datele necesare pentru indeplinirea atributiilor care ii revin privind colectarea veniturilor și prevenirea și combaterea evaziunii și fraudei fiscale, susține Fiscul, care mai precizează că furnizarea datelor se va realiza cu respectarea legislației în vigoare.

Direcția Generală Tehnologia Informației din cadrul A.N.A.F. va asigura aplicația informatică de interogare domeniu/vizualizare răspuns, în scopul obținerii de informații despre proprietarulo unui domeniu de internet din România. Compartimentul de specialitate, RoTLD, din cadrul ICI București, va dezvolta un serviciu web prin care se vor transmite informațiile, conform procedurii comune de lucru.

Amintim că Ministrul Comunicațiilor, Augustin Jianu, a mandatat luna trecută membrii Consiliului de Administrație ai Institutului Național de Cercetare în Informatică (ICI) să anuleze decizia anterioară a acestui institut privind introducerea de la 1 iulie 2017 a unui tarif de înregistrare și mentenanță anuală pentru domeniile .ro.

Un proiect de lege privind administrarea domeniilor .ro ar urma să fie lansat însă în dezbatere publică în vara acestui an. Anunțul a venit după ce mai multe companii de web hosting au cerut dezbatere publică, acuzând că ICI ar fi propus plata unui tarif de mentenanță pe 5 ani la înregistrarea noilor domenii .ro.

Numărul total de domenii de internet '.ro' înregistrate este de aproximativ 901130, din care 44% sunt neutilizate, a precizat ministerul.

Citeşte mai multe despre:   anaf
 
Loading...