Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Anonymous a postat pe internet parolele și datele cardurilor funcționarilor europeni

Anonymous a postat pe internet parolele și datele cardurilor funcționarilor europeni

Un articol de: - 11 Ian 2012, 21:56
Foto: digitaltrends.com High-Tech

Pirații cibernetici de la Anonymous au spart bazele de date care conțineau parolele, adresele de e-mail și chiar datele cărților de credit a unei părți a funcționarilor care lucrează la instituțiile Uniunii Europene și le-au publicat pe internet în perioada sărbătorilor de iarnă.

Lista parțială publicată de rețeaua de activiști Anonymous, o rețea internațională de hakeri care militează împotriva “Noii Ordini Sociale”, conține datele personale ale oficialilor Comisiei Europene, Eurojust, instituția europeană care se ocupă de crima organizată,Parlamentul European și Centrul de Politici European.

Potrivit jurnaliștilor de la EUobserver nu toate persoanele vizate de atacul informatic au aflat că le-au fost furate informațiile.

În total peste 850.000 de date personale ajungând în posesia celor de la Anonymous când au spart rețeaua companiei Stratfor Global Intelligence.

Stratfor este o companie de securitate foarte folosită pecte 75.000 din cei care sunt abonați plătind cu cartea de credit și ca urmare având numărul cardului în baza de date a companiei.

Informațiile făcute publice de pirații internetului mai conțin 19.000 de adrese de e-mail ale armatei americane și datele a 242 de funcșionari ai NATO.

“Acestă companie și-a pierdut mult din credibilitate”, a declarat Andreas Hartmann, angajat al Parlamentului European.

Vicepreședintele companiei Stratfor a lansat un material video pe YouTube, pe 28 decembrie, în care susține că toți membrii plătitori ai Stratfor vor fi înștiințați de breșa de securitate și că vor fi consiliați în privința măsurilor pe care trebuie să le ia pentru a-și proteja datele confidențiale. Site-ul companiei este încă neoperațional fiind înlocuit de o pagină care informează că abonații vor primi gratuity un abonament pe un an.

Potrivit grupului Anonymous baza Stratfor a fost ușor de penetrate pentru că aceștia nu aveau datele criptate.

Citeşte mai multe despre:   Anonymous,   Parlamentul European,   Comisia Europeana
 
 
Loading...