Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Anonymous atacă din nou: Au spart mail-ul președintelui sirian. Parola: ”12345”

Anonymous atacă din nou: Au spart mail-ul președintelui sirian. Parola: ”12345”

Un articol de: - 08 Feb 2012, 12:11
Foto: news.sky.com High-Tech

Mashable.com, înșiruirea de numere consecutive este a doua cea mai slabă idee de parolă pe care ar putea să o aibă cineva.

Anonymous a spart server-ul care conținea mail-urile ministrului sirian al Afacerilor Prezidențiale, accesând aproximativ 78 de e-mail-uri. Parola 12345 a funcționat în cazul mai multor conturi.

Printre victimele atacului informatic al Anonymous se numără și Bouthaina Shaaban – ofițerul de comunicare cu presa, potrivit publicației israeliene Haaretz, care a obținut și publicat un e-mail în care președintele sirian era pregătit înaintea unui interviu cu Barbara Walters. În interviul respectiv Assan a subliniat că guvernul sirian nu vrea să-și omoare proprii oameni.

”Noi nu ne omorâm cetățenii. Niciun guvern din lume nu-și ucide poporul, decât dacă e condus de un nebun”, a declarat Assad repoterului ABC.

Vineri, Anonymous a publicat conversațiile FBI pe YouTubeConversația a ajuns pe YouTube, iar FBI a confirmat autenticitatea convorbirii respective.

"Informaţiile erau destinate exclusiv forţelor de ordine şi au fost obţinute ilegal", precizează FBI într-un comunicat, adăugând că sistemul său informatic nu a fost atacat și că se derulează o anchetă pentru a-i identifica și trage la răspundere pe cei responsabili.

Împreună cu respectiva conversație, Anonymous a publicat și un email pe care FBI l-a trimis mai multor autorități internaționale în combaterea criminalității, și care conținea o invitație la o teleconferință pentru data de 17 ianuarie.Pe 28 ianuarie, Anonymous trimite românilor un mesaj de protest față de ACTA

În al doilea mesaj transmis românilor, Anonymous avertizează că Acordul Comercial împotriva pirateriei, semnat pe 26 ianuarie şi de România, pune în pericol libertatea de exprimare pe internet.„Salutare, cetăţeni ai României! Suntem Anonymous. În timp ce protestele voastre pierd avânt din cauza vremii rele şi pe masură ce politicienii voştri continuă circul pe ecranele televizoarelor, Parlamentul European a semnat acordul ACTA. Acest acord va impune o dictatură a Internetului, în cadrul căreia fiecare aspect al activităţii voastre pe Internet va fi monitorizat. Trebuie să ştiţi că dincolo de jocurile video, muzica, filmele şi alte activităţi care există pe Internet, se află un aspect mult mai puternic, care uneşte oamenii, şi anume, comunicarea”, spun cei de la Anonymous.

După părerea celor de la Anonymous, acordul, cunoscut sub numele de ACTA, reprezintă începutul îngrădirii libertăţii de gândire.

„În timp ce dreptul nostru de a împărtăşi şi de a primi liber informaţia ne este luat de ACTA, trebuie sa ne dăm seama că acesta este doar primul pas în directia unei dictaturi fasciste globale, care ne va îngrădi libertatea de exprimare, minţile noastre şi, în cele din urmă, dreptul nostru de a trăi pe acestă planetă. Nu vă fie frică, Anonymous este alături de voi. Nu suntem un grup, nu suntem o organizaţie de niciun fel. Suntem oameni de pe Internet, care luptă împotriva sclavagismului economic şi monetar. Ridicaţi-vă şi faceţi-vă vocile auzite. Informaţi-vă. Căutaţi ACTA pe Google şi aflaţi ce înseamnă. Noi suntem Anonymous, treziţi-vă!,"
spun cei de la Anonymous.
Alte isprăvi recente ale Anonymous

o nouă lovitură de amploare, pentru a-și manifesta nemulţumirea faţă de razia făcută de FBI la site-ul de file sharing MegaUpload, în urma căreia au fost arestate mai multe persoane din întreaga lume, inclusiv fondatorul său.Cu doar trei zile înainte de acest atac, Grupul de hacktiviști Anonymous a orchestrat și pus în practică astăzi cel mai mare atac informatic al lor de până acum. ”Represaliile” piraților cibernetici au avut loc după ce FBI-ul a făcut o razie la site-ul de file sharing MegaUpload, în urma căreia au fost arestate mai multe persoane din întreaga lume.

Iar cel mai mare atac al piraților cibernetici de la Anonymous s-a soldat cu ”doborârea” mai multor site-uri printre care cel al FBI-ului, al Departamentului American de Justiție, Universal Music Group, America Motion Picture Association of America și Asociația Caselor de Discuri din America.

Hackerii de la Anoymous sunt cunoscuți pentru atacuri informatice în întrega lume. Printre multe altele, ei au reușit să spargă site-ul Ministerului sirian al Apărării, baza de date a NATO sau site-ul poliției spaniole.

Pirații cibernetici de la Anonymous au publicat pe internet, de Crăciun, adresele de e-mail și parolele mai multor oficiali britanici și americani din cadrul NATO.În total 221 de oficiali militari și 242 de mebri ai NATO au fost victimele acestui atac, și circa 19.000 de adrese electronice care aparțin personalului militar american au fost divulgate.

În ianuarie, activiștii de la Anonymous au mai spart bazele de date care conțineau parolele, adresele de e-mail și chiar datele cărților de credit a unei părți a funcționarilor care lucrează la instituțiile Uniunii Europene și le-au publicat pe internet în perioada sărbătorilor de iarnă.

Lista parțială publicată de rețeaua Anonymous conține datele personale ale oficialilor Comisiei Europene, Eurojust, instituția europeană care se ocupă de crima organizată, Parlamentul European și Centrul de Politici European.

Citeşte mai multe despre:   Bashar al-Assad,   Anonymous,   hackeri,   hacker
 
 
Loading...