Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Anonymous susține protestele din România. Află mesajul transmis românilor de pirații cibernetici (VIDEO)

Anonymous susține protestele din România. Află mesajul transmis românilor de pirații cibernetici (VIDEO)

Un articol de: - 19 Ian 2012, 08:31
Foto: digitaltrends.com High-Tech

Pirații cibernetici ai grupării Anonymous au postat pe internet un video prin care își anunță susținerea protestelor din România și îi sfătuiesc pe români să se ”trezească”. Anonymous este o rețea descentralizată de persoane preocupate de promovarea accesului la informație, libertatea cuvântului și transparență. Grupul de hackeri a devenit cunoscut în întreaga lume în decembrie 2010, după ce a reușit să spargă site-urile Visa și MasterCard în semn de protest față de arestarea lui Julian Assange, fondatorul WikiLeaks.

Iar acum Anonymous și-a declarat susținerea față de poporul român, pe care l-a sfătuit să ”lupte pentru o adevărată schimbare” după ”22 de ani de furt, minciuni și manipulare”. ”Nu vă pierdeți speranța, Anonymous este de partea voastră” se mai arată în mesajul grupului de hackeri internaționali.

Iată întreg mesajul Anonymous:

”Salutări poporului Român. Suntem Anonymous. V-ați alăturat în sfârșit luptei globale pentru o viață mai bună. După 22 de ani de furt, minciuni și manipulare, perpetuate de un guvern corupt și mass-media corporatistă, vocile voastre se aud din nou pe străzile orașelor.

Trebuie să fiți conștienți de faptul că înlăturarea unei persoane și înlocuirea ei cu o alta nu vă va rezolva problemele, ci doar va perpetua circul politic care se desfășoară în fața ochilor voștri în ultimii 22 de ani. Trebuie să conștientizați faptul că întreaga voastră clasă politică este coruptă și nu servește interesele poporului, așa cum ar trebui, că lumea se schimbă, iar mulți dintre voi simt asta.

Nu vă pierdeți speranța. Anonymous este de partea voastră. Trebuie să fim uniți împotriva guvernelor noastre și să ne facem auzite vocile. Noi suntem un oamenii din întreaga lume care intenționează să pună capăt sclaviei economice și monetare. România, ia atitudine, pentru o democrație reală, pentru viitorul identității și tradițiile poporului vostru. Luptați pentru o adevărată schimbare. Suntem Anonymous.
Treziți-vă!”

 
 
Noile isprăvi ale celor de la Anonymous

Hackerii de la Anoymous sunt cunoscuți pentru atacuri informatice în întrega lume. Printre multe altele, ei au reușit să spargă site-ul Ministerului sirian al Apărării, baza de date a NATO sau site-ul poliției spaniole.

Pirații cibernetici de la Anonymous au publicat pe internet, de Crăciun, adresele de e-mail și parolele mai multor oficiali britanici și americani din cadrul NATO.

Anonymous a furat o serie de adrese și date ale cardurilor bancare provenind de la membri ai agenției Stratfor. Potrivit unui expert în securitate informativă, grupul de hackeri ar fi furat informații cu privire la oficiali din cadrul serviciilor britanice de informații și la personal militar american.
În total 221 de oficiali militari și 242 de mebri ai NATO au fost victimele acestui atac, și circa 19.000 de adrese electronice care aparțin personalului militar american au fost divulgate.

În ianuarie, activiștii de la Anonymous au spart bazele de date care conțineau parolele, adresele de e-mail și chiar datele cărților de credit a unei părți a funcționarilor care lucrează la instituțiile Uniunii Europene și le-au publicat pe internet în perioada sărbătorilor de iarnă.

Lista parțială publicată de rețeaua Anonymous conține datele personale ale oficialilor Comisiei Europene, Eurojust, instituția europeană care se ocupă de crima organizată, Parlamentul European și Centrul de Politici European.

Citeşte mai multe despre:   hackeri
 
 
 
Loading...