Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Aplicația WhatsApp, atacată! Mesajele a mii de utilizatori au fost compromise

Aplicația WhatsApp, atacată! Mesajele a mii de utilizatori au fost compromise

Un articol de: Ramona Zaharia - 29 Apr 2020, 21:16
Aplicația WhatsApp, atacată! Mesajele a mii de utilizatori au fost compromise High-Tech

WhatsApp anunţă o nouă vulnerabilitate. Compania a dezvăluit că o firmă care creează programe spion este responsabilă de compromiterea mesajelor a mii de utilizatori.

Grupul israelian NSO ar fi creat un software folosit de națiune pentru a spiona oficialii guvernamentali, jurnaliștii și activiștii pentru drepturile omului, scrie The Sun.

Firma deținută de Facebook a lansat un proces împotriva software-ului numit Pegasus, care ar fi spart conturi de WhatsApp, oferindu-le hackerilor acces la mesaje, fotografii, persoane din agendă și multe altele.

 

Cel mai perfid apel vocal

Conform acuzațiilor nedoritul programul spion ar fi fost inserat în telefoanele oamenilor printr-un apel vocal prin WhatsApp. Şi asta în condiţiile în care victimele targetate nu trebuiau neapărat să răspundă la telefon pentru a primi virusul.

NSO se apără indirect aratând pe site-ul propriu că dezvoltă software-uri de spionaj pentru a ajuta „agențiile guvernamentale să împiedice și să investigheze terorismul", salvând „mii de vieți".

WhatsApp a descoperit breșele de securitate, care au profitat de software-ul aplicației deținute de Facebook în mai 2019, reușind imediat să scoată o actualizare care să împiedice astfel de atacuri.

Amintim că mai mulți români s-au plâns în ultima perioadă că au primit pe Whatsapp un mesaj cu un fals cupon de reducere valabil în maganizele lanțului Lidl.

 

Noi facilităţi oferite gratuit

Acuzată de existenţa prea multor breşe de securitate WhatsApp încearcă să îşi îmbunătăţească imaginea tot mai şifonată. Chiar acum, în perioada pandemiei când consumul digital a crescut enorm, populara aplicaţie a oferit gratis facilităţi pentru care nu demult utilizatorii ar fi trebuit să scoată bani din buzunar.Mărturia fratelui unei victime de la Onești, despre intervenția Poliției: De la început m-au luat cu minciuni. Au zis că ...

Astfel, WhatsApp a extins capacitatea apelurilor de grup până la opt persoane în loc de patru. Structura mamă - Facebook a anunțat la rândul ei lansarea noului Messenger Rooms. Aplicația concurează cunoscutul Zoom,  platformă bazată pe cloud ce poate fi folosită pentru conferințe video, audio, webinarii, înregistrări și chat live.