Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Cum poți vedea ce aplicații au acces la contul tău de Facebook

Cum poți vedea ce aplicații au acces la contul tău de Facebook

Un articol de: - 21 Mar 2018, 19:19
Cum poți vedea ce aplicații au acces la contul tău de Facebook High-Tech

Scandalul dintre Cambridge Analytica și Facebook ia amploare. Totul a pornit după dezvăluirile presei internaționale potrivit cărora compania Cambridge Analytica s-a folosit de anumite date obținute cu ajutorul unei aplicații de Facebook pentru a arăta utilizatorilor reclame făcute special pentru ei.

Practic, în funcție de articolele și paginile la care un utilizator dădea Like, Cambridge Analytica știa ce reclame să-i arate ca să-l convingă de un anumit lucru, explică Cristian Florea pe site-ul său.

În acest context, Florea arată care sunt aplicațiile care au acces la contul de Facebook, dar și poate fi blocat accesul prietenilor virtuali la datele personale, atunci când folosesc aplicații care le cer acest acces.

1. Cum poți verifica ce aplicații au acces la contul tău de Facebook

Loghează-te pe Facebook de pe laptop, apasă pe săgeata din colțul din dreapta sus, apoi pe Settings. În pagina nou apărută, apasă pe Apps, în meniul din stânga. Găsești apoi o listă cu toate aplicațiile cărora le-ai oferit acces la datele tale de pe Facebook.

Foto: Cristian Florea

2. Cum poți bloca furnizarea datelor tale către aplicațiile folosite de prietenii tăi de pe Facebook

Fiind în meniul de Apps, o să vezi în partea de jos a paginii, sub lista cu aplicațiile care au acces la contul tău, un box numit Apps Others Use. Dacă apeși pe Edit, vei vedea ce informații le-ai dat aplicațiilor pe care le folosesc prietenii tăi de pe Facebook.Au găsit, lângă Mangalia, o peşteră veche de 5,5 milioane ani. A venit NASA! Au descoperit în ea ceva şoc! Au mai văzut asta doar pe Marte

Foto: Cristian Florea

Citeşte mai multe despre:   Facebook