Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Apple a câştigat parţial un proces cu Samsung în domeniul brevetelor, inclusiv unul privind forma şi culoarea iPhone

Apple a câştigat parţial un proces cu Samsung în domeniul brevetelor, inclusiv unul privind forma şi culoarea iPhone

Un articol de: - 19 Mai 2015, 12:59
Apple a câştigat parţial un proces cu Samsung în domeniul brevetelor, inclusiv unul privind forma şi culoarea iPhone Foto: smarteranalyst.com High-Tech

Apple a câştigat parţial un proces cu Samsung Electronics în domeniul brevetelor şi va primi despăgubiri, scrie Mediafax.

Astfel, o curte de apel din Washington a confirmat că nu s-a respectat brevetele companiei americane de către cei de la Samsung, fiind vorba și de un brevet privind forma și culoarea iPhone.

"Este o victorie pentru design şi pentru cei care îl respectă", au spus reprezentanții Apple, în timp ce cei de la Samsung au refuzat să comenteze.

Pe de altă parte, curtea a respins în schimb o decizie anterioară, referitoare la protejarea aspectului general al iPhone.

Procesul dintre cei doi mari producători de smartphone-uri, intentat de Apple în 2012, a adus companiei americane despăgubiri de 930 de milioane de dolari, cu toate că aceasta nu a  reuşit să obţină interzicerea comercializării telefoanelor Samsung care nu respectă brevetele Apple.

Cu toate acestea, pentru că Apple a câștigat procesul doar parțial, iar Curtea a respis decizie anterioară, până la 40% din despăgubirile de 930 de milioane de dolari obţinute de Apple în procesul cu Samsung Electronics trebuie reanalizate.

Citeşte mai multe despre:   apple,   Samsung,   proces,   despăgubiri,   iPhone