Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Apple a pierdut vânzări de 2 milioane de iPhone-uri și iPad-uri, din cauza încălcării patentelor de către Samsung

Apple a pierdut vânzări de 2 milioane de iPhone-uri și iPad-uri, din cauza încălcării patentelor de către Samsung

Un articol de: - 14 Aug 2012, 20:32
Apple a pierdut vânzări de 2 milioane de iPhone-uri și iPad-uri, din cauza încălcării patentelor de către Samsung Foto: marccizravi.com High-Tech

Apple a pierdut vânzări de 2 milioane de iPhone-uri şi iPad-uri din cauza încălcării patentelor companiei de către Samsung, a declarat în instanţă un expert financiar chemat de Apple ca martor în procesul cu grupul sud-coreean, derulat într-un tribunal din California, arată Mediafax.
       
Martorul Apple, contabilul american Terry Musika, a depus mărturie în legătură cu daunele de circa 2,5 miliarde de dolari pe care producătorul iPhone le cere Samsung, scrie portalul The Verge.  
       
Contabilul a analizat profiturile Samsung din vânzarea produselor despre care Apple acuză că i-au încălcat patentele, valoarea redevenţelor şi profiturile pe care Apple le-ar fi pierdut.
       
Costul pentru Apple al vânzărilor pierdute a fost estimat de Musika la 488,8 milioane de dolari.
       
Potrivit expertului adus de Apple, Samsung a avut venituri de 8,16 miliarde de dolari din vânzarea produselor care ar fi încălcat patentele Apple, cu un profit estimat la 2,24 miliarde de dolari. 
       
Taxele pe care Samsung le-ar fi datorat Apple pentru patente au fost estimate la 21,24 milioane de dolari.
       
Dacă sunt incluse şi profiturile pierdute de Apple, valoarea despăgubirilor s-ar situa la 2,5-2,75 miliarde de dolari, a spus el.
       
Apple a plătit 1,75 milioane de dolari echipei de 20 de persoane a expertului financiar, formată din programatori, contabili, statisticieni şi economişti, pentru estimarea daunelor la care ar avea dreptul de la Samsung.

Citeşte mai multe despre:   apple,   Samsung,   vanzari,   iPhone,   iPad,   vanzari