Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Apple a raportat prima scădere trimestrială a vânzărilor de telefoane Iphone

Apple a raportat prima scădere trimestrială a vânzărilor de telefoane Iphone

Un articol de: - 27 Apr 2016, 11:23
Apple a raportat prima scădere trimestrială a vânzărilor de telefoane Iphone foto: business24.ro High-Tech

Compania Apple a anunțat că vânzările de telefoane Iphone au scăzut cu 13% față de perioada similară a anului trecut.

De la lansarea Iphone în 2007, Apple a înregistrat prima sa scădere trimestrială, informează The Guardian.

O problemă mare ține și de faptul că vânzările din China au scăzut cu 26%. Totuși, Apple nu este într-o situație gravă, vânzările depășind 50 miliarde dolari trimestrul trecut, profitul trecând și el de 10 miliarde dolari.

În perioada ianuarie-martie 2016, Apple a vândut 51,19 milioane telefoane iPhone, față de 61,17 milioane unități în perioada similară a anului trecut. Scăderea vânzărilor de telefoane iPhone era așteptată de analiști în condițiile în care chiar directorul general de la Apple, Tim Cook, a făcut o declarație în acest sens la începutul anului. Însă, la această scădere a vânzărilor de telefoane, s-au adăugat alte rezultate financiare dezamăgitoare.

Profitul net înregistrat de Apple în primul trimestru a scăzut cu 22%, până la 10,5 miliarde de dolari, iar cifra de afaceri s-a redus cu 13%, până la 50,6 miliarde de dolari. Potrivit lui Charlie Bilello, analist la Pension Partners, este prima scădere trimestrială a cifrei de afaceri înregistrată de Apple după primul trimestru din 2003.

În aceste condiții chiar și anunțul privind recompensarea acționarilor cu 50 de miliarde de dolari, prin dividende și răscumpărarea de acțiuni, nu a putut opri scăderea acțiunilor Apple, care în jurul orei 21,00 GMT înregistrau un declin de peste 7% cu ocazia schimburilor electronice care au urmat închiderii Bursei de la New York.

Citeşte mai multe despre:   apple,   iPhone,   vanzari