Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Apple, investigată de Uniunea Europeană din cauza Spotify

Apple, investigată de Uniunea Europeană din cauza Spotify

Un articol de: Andrei Stan - 06 Mai 2019, 11:16
Foto: pixabay.com High-Tech

Apple va fi investigată de Uniunea Europeană (UE) în urma unei plângeri făcute de Spotify acum două luni.

În martie, Spotify a depus o plângere în care susţinea că gigantul din California se foloseşte propria platformă pentru a-şi avantaja serviciul de streaming muzical Apple Music şi a dezavantaja în acelaşi timp produsele concurente.

În următoarele săptămâni, comisarii europeni vor începe să investigheze cazul pentru a vedea dacă într-adevăr Spotify are dreptate și Apple îşi foloseşte incorect forţa împotriva concurenţilor, informează news.ro.

Spotify a susţinut că Apple se foloseşte în mod incorect de dublul rol pe care-l joacă în propriul ecosistem - acela de jucător şi de arbitru în acelaşi timp - pentru a crea un avantaj incorect pentru Apple Music.

În discuţie este procentul de 30% pe care Apple îl opreşte pentru toate veniturile obţinute prin intermediul platformei sale, un comision atacat de din ce în ce mai multe companii, inclusiv de produse care nici n-ar fi putut exista fără ecosistemul creat de Apple.

Gigantul IT din Silicon Valley se apără susținând produsul suedez vrea să să profite de infrastructura pusă la punct de Apple fără a contribui financiar.
 

Citeşte mai multe despre:   Apple ,   Spotify,   Uniunea Europeana
 
 
 
Loading...