Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Apple: Până și Google spune că Samsung a copiat iPad-ul

Apple: Până și Google spune că Samsung a copiat iPad-ul

Un articol de: - 26 Iul 2012, 13:39
Apple: Până și Google spune că Samsung a copiat iPad-ul Foto: Slashgear.com High-Tech

Apple atacă Samsung în războiul privind design-ul tabletelor sale, susținând în fața instanțelor legale că Google l-a avertizat pe partenerul din Coreea de Sud că gadget-urile sale ”se aseamănă prea mult” cu iPad-ul. Potrivit unor documente înaintate instanțelor din California, Google a avertizat Samsung în februarie 2010 în privința design-ului tabletelor Galaxy Tab (nume de cod P1) și Galaxy Tab 10.1 (P3), despre care a spus că se aseamănă prea mult cu linia estetică folosită de Apple, și a cerut foarte clar ca modelele Android să aibă ”un design distinctiv față de iPad”, relatează AllThingsD.

Apple susține că avertismentele venite din partea Google nu sunt singurele critici aduse designer-ilor Samsung. Astfel, aspectul smartphone-ului Samsung Galaxy S ”se aseamăna prea mult cu iPhone”, potrivit unui grafician, și ”este nevoie de inovație” pentru a-l diferenția de terminalul Apple.

Samsung a fost criticat până și de propriul grup de design al produselor, subliniază Apple. În 2011, echipa a spus că este ”regretabil” că Galaxy S ”se aseamănă atât de mult” cu Apple iPhone 3G și 3GS, scrie Slashgear.com.

De cealaltă parte, Samsung a argumentat că elementele de design brevetate, analizate în prezent în instanțele de judecată, au transformat iPad-urile și iPhone-urile în gadget-uri mai special e decât sunt, iar rivalul său din California a utilizat doar ”caracteristici care permit utilzatorilor să efectueze operațiuni banale pe un ecran tactil”.

Samsung are ”un plan deliberat pentru a folosi gratuit succesul extraordinar al iPhone și iPad prin copierea design-ului lor de referință și interfața intuitivă”, spune Apple în noile documente înaintate instanțelor de judecată.

Samsung Galaxy Tab 7.7 scoasă de la vânzare în Uniunea Europeană
Samsung a pierdut, miercuri, cea mai nouă bătălie pe care o poartă cu Apple în războiul brevetelor, după ce o curte de apel din Dusseldorf a spus că tableta Galaxy Tab 7.7 încalcă brevetul de design al iPad. Instanța din Germania a dispus interzicerea temporară a vânzării tabletei Samsung Galaxy Tab 7.7 în întreaga Uniune Europeană.

Înalta Curte din Dusseldorf a respins însă plângerile referitoare la Galaxy Tab 10.1N, precizând că schimbările aduse tabletei sunt suficient de distinctive astfel încât nu poate fi confundată cu iPad. Prima Galaxy Tab 10.1 a fost scoasă de la vânzare în Germania anul trecut pentru că se asemăna prea mult cu iPad.

”Compania Samsung este dezamăgită de această decizie a Curții. Vom lua în continuare toate măsurile posibile, inclusiv acțiuni legale, pentru a ne proteja drepturile de proprietate intelectuală și a ne apăra împotriva acuzațiilor Apple astfel încât să ne asigurăm că produsele noastre vor fi în continuare disponibile clienților din Uniunea Europeană”, se arată într-un comunicat al Samsung.

Citeşte mai multe despre:   apple,   Samsung