Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Apple și Samsung, investigate privind folosirea incorectă a drepturilor de proprietate intelectuală

Apple și Samsung, investigate privind folosirea incorectă a drepturilor de proprietate intelectuală

Un articol de: - 22 Noi 2011, 19:09
Apple și Samsung, investigate privind folosirea incorectă a drepturilor de proprietate intelectuală Foto: netbooklive.net High-Tech

CE este îngrijorată privind folosirea incorectă a drepturilor de proprietate intelectuală de către producătorii de telefoane mobile Samsung și Apple, potrivit Reuters.

La începutul lunii, CE a cerut celor două companii detalii privind elemente originale luate drept standard de către producătorii de telefoane mobile. Apple și Smasung sunt implicate într-un război privind autenticitatea smartphone-urilor, în care au fost atrase peste 20 de dosare din 10 țări.

"Am cerut informaţii atât Apple cât şi Samsung, dar nu am primit încă răspunsuri. Trebuie să analizăm situaţia, pentru că drepturile de proprietate intelectuală pot fi folosite pentru distorsionarea concurenţei", a spus Joaquin Almunia, comisarul pentru Concurență. "Apple şi Samsung reprezintă doar unul din cazurile în care drepturile de proprietate intelectuală pot fi folosite ca instrument pentru restricţionarea concurenţei", a adăugat comisarul.

Este prima oară când un oficial al Comisiei de Concurență își exprimă public îngrijorarea pentru astfel de probleme din sectorul IT.

Analiștii menționează  că producătorii își pot surcalasa concurența cerând în justiție interzicerea comercializării produselor rivale.Tableta Samsung Galaxy este principalul concurent pentru iPad-ul produs de Apple, care domină vânzările la nivel mondial. Apple mai este implicată în procese legate de autenticitate cu HTC și Motorola.

Citeşte mai multe despre:   apple,   Samsung