Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech 241 de milioane de cetăţeni europeni ar fi primit informaţii false despre alegeri din partea Rusiei

241 de milioane de cetăţeni europeni ar fi primit informaţii false despre alegeri din partea Rusiei

Un articol de: Ionescu Tudor - 08 Mai 2019, 14:58
sursă foto: Russia Insider High-Tech

Aproximativ jumătate dintre toţi cetăţenii europeni au fost expuşi dezinfomării Federaţiei Ruse, efectuată pe reţelele de socializare anterior alegerilor europarlamentare, relatează The Guardian.

Potrivit datelor unui studiu, au fost depistate 6.700 de postari cu conţinut îndoielnic, care ar fi fost accesat de 241 de milioane de utilizatori.

Informaţiile din postări nu aveau, însă, un caracter general, ele fiind croite condiţiilor interne fiecărui stat-membru UE în parte.

De exemplu, informaţiile unor postări din Marea Britanie vizau Brexitul, punându-se sub semnul întrebării dacă parlamentul britanic ar trebui să susţină acordul de Brexit al Theresey May.

Un alt exemplu îl constituie o postare care atacă o serie de declaraţii ale preşedintelui francez, Emmanuel Macron, cu privire la viitorul Uniunii. 

În Germania ar fi ajuns mesaje care să ducă la apariţia de diviziuni în ceea ce priveşte politica migraţionista din timpul crizei refugiaţilor sirieni. Iar alte mesaje erau menite să susţină ascensiunea formaţiunii politice AfD - un partid cu legături dovedite cu Moscova.

SafeGuard Cyber, compania care a efecutat studiu, a precizt că are o bază de date cu peste 500.000 de conturi de trolli şi boţi, cu ajutorul cărora ar fi avut loc întreaga campanie de dezinformare.

 
 
 
Loading...