Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech ATENȚIE! Ai ACEASTĂ CARTELĂ în telefon?! URGENT trebuie să REZOLVI PROBLEMA, altfel NU VEI MAI PUTEA UTILIZA mobilul

ATENȚIE! Ai ACEASTĂ CARTELĂ în telefon?! URGENT trebuie să REZOLVI PROBLEMA, altfel NU VEI MAI PUTEA UTILIZA mobilul

Un articol de: B1.ro - 09 Sep 2019, 12:46
Foto: pixabay.com High-Tech

Toți românii trebuie să afle despre modificările care vor avea loc în viitorul apropiat!
Nu vei mai putea folosi telefonul mobil dacă ai această cartelă în telefon, conform Ciao.

LACRIMI AMARE ÎN SHOWBIZ! OANA LIS A FĂCUT ANUNȚUL CUMPLIT! ‘VĂ ANUNȚ CU DURERE ÎN SUFLET…’

Se schimba cartelele de telefon. Totul trebuie finalizat până în luna august a anului viitor. Toți cei cu cartele preplătite din România trebuie identificați.

LACRIMI ÎN SHOWBIZ! FUEGO A PĂȚIT-O GRAV! IRINA LOGHIN A DAT VESTEA CUMPLITĂ! E ȘOC ȘI GROAZĂ (GALERIE FOTO)

Firmele trebuie să  înregistreze datele personale, inclusiv ale celor care le-au cumpărat înainte de 1 ianuarie 2020, moment din care cartelele preplătite nu se vor mai vinde fără buletin.

LACRIMI ÎN SHOWBIZ! BIATA, RONA HARTNER! AU DESCHIS TESTAMENTUL! DIN PĂCATE E ADEVĂRAT! AU FOST ULTIMELE IMAGINI

Potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 62/2019, firmele de telefonie mobilă trebuie, până cel mai târziu în 31 august 2020, să identifice toți posesorii de cartele preplătite vândute în țara noastră. Pentru asta, firmele trebuie să colecteze de la toți deținătorii de cartele preplătite o serie de date personale, inclusiv o copie a unui act de identitate.
După 1 septembrie 2020, cei ce nu și-au dat datele personale la cumpărarea de cartele preplătite nu le vor mai putea folosi. Firmele de telefonie mobilă vor fi obligate să nu le mai furnizeze acestora servicii de telefonie. Practic, le vor bloca cartelele.

OUG nr. 62/2019 este cea care condiționează cumpărarea de cartele telefonice preplătite de furnizarea unor date personale. De la 1 ianuarie 2020, cei ce vor să cumpere cartele preplătite vor trebui să transit firmei de telefonie mobile numele, prenumele, codul numeric personal, adresa de domiciliu, dar și o copie a actului de identitate.

Această măsură nu va viza doar persoanele fizice, ci și firmele. Și în cazul acestora se vor colecta, atunci când cumpără cartele preplătite, date precum denumirea, sediul și codul unic de identificare/codul de identificare fiscală, dar și datele personale ale reprezentantului firmei.

Mai mult, utilizatorii de cartele telefonice preplătite sunt obligați să anunțe operatorul de telefonie mobilă atunci când pierd sau le este furată o cartelă preplătită.

 
 
 
Loading...