Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Atenție! Utilizatorii Facebook, vizați de o nouă campanie de tip phishing (FOTO)

Atenție! Utilizatorii Facebook, vizați de o nouă campanie de tip phishing (FOTO)

Un articol de: B1.ro - 22 Oct 2018, 16:14
Atenție! Utilizatorii Facebook, vizați de o nouă campanie de tip phishing (FOTO) High-Tech

Atenție! Utilizatori Facebook sunt vizați de o nouă campanie de tip #phishing #scam, avertizează Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO).

Foto:Cert-ro

"Recent, pe conturile social media ale CERT-RO am primit notificări de la persoane care au fost etichetate de prieteni din cadrul rețelei în postări care făceau referire la unele accidente grave.

Pentru mai multe detalii, aceștora li se furnizează un link. După accesare, victima este redirecționată către o pagină web unde care ar trebui să-și introducă username-ul și parola corespondente Facebook, pentru a putea vedea respectivele imagini de la accident.

Așa cum se poate observa, grafica utilizată de atacatori este evident diferită de cea din pagina de autentificare legitimă, un alt semn de alarmă constituind-ul domeniul afișat, care nu este facebook.com.

Evitați accesarea unor astfel de link-uri și nu furnizați date, până nu verificați sursa de unde a venit o astfel de cerere. Ne bucurăm să constatăm că utilizatorul care ne-a trimis inițial notificarea și-a dat seama de păcăleală, după ce a studiat materialele de awareness de pe site-ul cert.ro!", transmite CERT-RO.