Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Amazon îl acuză pe Donald Trump de 'presiune necorespunzătoare' pentru pierderea unui contract de 10 miliarde de dolari cu Pentagonul. Acuză și compania Microsoft

Amazon îl acuză pe Donald Trump de 'presiune necorespunzătoare' pentru pierderea unui contract de 10 miliarde de dolari cu Pentagonul. Acuză și compania Microsoft

Un articol de: Redacția B1.ro - 10 Dec 2019, 14:06
Sursă foto: Hepta.ro High-Tech

Gigantul Amazon l-a acuzat, luni, pe preşedintele american Donald Trump că ar fi profitat de funcţie pentru a aplica "presiune necorespunzătoare" asupra unor factori decizionali din cadrul Pentagonului pentru a impedica Amazon să câştige un contract militar în valoare de miliarde de dolari și pentru a favoriza Microsoft, transmite CNN.

Mai exact, Amazon susţine că Donald Trump "a lansat atacuri repetate la nivel public şi în spatele cortinei" într-un efort de a-l sumina şi pentru a-i aduce pagube lui Jeff Bezos (patronul Amazon). Pe acesta din urmă Donald Trump l-ar percepe drept un "inamic politic" din cauza faptului că deţine ziarul The Washington Post - o publicaţie de regulă anti-Trump.

Potrivit acuzaţiilor, Pentagonul a favorizat compania Microsoft (care de altfel a şi câştigat contractul) analizând o ofertă mai veche a companiei Amazon, ignorând anumite aspecte ale capacităţilor companiei şi a supus Amazon la controale la care Microsoft nu ar fi fost supusă.

"Mizele sunt mari. Întrebarea este dacă preşedintelui Statelor Unite ar trebui să i se permite să folosească bugetul Departamentului pentru Apărare pentru a-şi urmări scopurile politice proprii", a precizat compania Amazon.

Casa Albă a refuzat să comenteze acuzaţiile. În schimb, Departamentul pentru Apărare american a oferit o poziţie prin intermediul Pentagonului.

"Selecţia a fost făcută de o echipă de experţi compusă din funcţionari publici şi ofiţeri militari din cadrul Departamentului pentru Apărare, în conformitate cu procedurile normale de selecţie ale Departamentuliui", a precizat Pentagonul.

Şi Microsoft şi-a exprimat poziţia, indicând că: "Suntem sigur că informaţiile vor arăta că au (Departamentul pentru Apărare - n.r.) a efectuat un proces amănunţit, corect şi detaliat pentru a detgermina nevoile soldatului american sunt cel mai bine îndeplinite de Microsoft".
 

Citeşte mai multe despre:   Amazon,   Microsoft,   Donald Trump
 
Loading...