Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Aplicaţia WhatsApp, confruntată cu o problemă de securitate ce poate afecta fişierele telefonului sau camera. Versiunile de Android vulnerabile 

Aplicaţia WhatsApp, confruntată cu o problemă de securitate ce poate afecta fişierele telefonului sau camera. Versiunile de Android vulnerabile 

Un articol de: Redacția B1.ro - 04 Oct 2019, 18:30
Sursă foto: hepta.ro High-Tech

Recent, WhatsApp a introdus un patch pentru a rezolva o problemă de securitate care, le oferea unor hackeri acces la fişierele şi mesajele telefoanelor pe care programul era instalat, transmite The HackerNews.com.

Problema de securitate, denumită CVE-2019-11932, era, în fapt, un bug care nu era introdus în codul aplicaţiei WhatsApp, ci într-o un GIF care figura în librăria de GIF-uri a aplicaţiei WhatsApp.

Vulnerabilitatea a fost descoperită de un cercetător vietnamez în luna mai.

"Secţiunea de cod nociva va avea acces la toate permisiunile la care are acces WhatsApp, inclusiv înregistrările audio, va putea accesa cameră, sistemul de fişiere, precum şi sistemul de stocare sandbox al WhatsApp, care include o discuţii protejate şi aşa mai departe...", a precizat Pham Hong Nhat, cercetătorul care a descoperit problema.

Versiunea de WhatsApp vulnerabilă la această problemă este 2.19.230

Iar versiunile de Android vulnerabile la această problemă sunt 8.1 and 9.0. Orice versiune sub 8.0 nu este afectată.

Pentru evitarea oricăror problema se recomandă updatarea aplicaţiei WhatsApp. Versiunea de iOS (adică telefoanele Apple) nu este afectată de această problemă.

Citeşte mai multe despre:   WhatsApp
 
 
Loading...