Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Comisia Europeană vrea interzicerea tehnologiilor de recunoaştere facială. Motivele din spatele iniţiativei

Comisia Europeană vrea interzicerea tehnologiilor de recunoaştere facială. Motivele din spatele iniţiativei

Un articol de: Tudor Ionescu - 17 Ian 2020, 15:13
Sursă foto: Hepta.ro & Pixabay High-Tech

Comisia Europeană are în vedere impunerea unei interdicţii temporare asupra tehnologiilor de recunoaştere facială utilizate atâta de sistemele publice, cât şi în cele private, relatează Euractiv, care citează un material al Comisiei.

Potrivit documentului, reglementările ar putea include "o interdicţie temporară pe utilizarea tehnologiilor de recunoaştere facială în spaţiile publice"

De asemenea, documentul stipulează faptul că: "utilizarea tehnologiilor de recunoaştere facială de către actorii privaţi şi publici, în spaţiile publice, va fi interzisă pentru o perioadă limitată (ex. 3-5 ani), timp în care poate fi identificată şi dezvoltată o metodologie fără cusur pentru evaluarea impactului acestei tehnologii, şi pentru dezvoltarea unor posibile măsuri de management ale riscurilor"

Printre motivele pentru care Comisia ia în calcul acest plan au legătură cu regulamentul GDPR (General Data Protection Regulation). Potrivit acestuia, cetăţenii europen "Cetățenii au dreptul de a nu fi supuși unei decizii bazate doar pe procesarea automatizată" - există, însă, şi excepţii de la această regulă.

În situaţia în care proiectul se va şi concretiza, el ar putea stop (temporar cel puţin) planurile unor state-membre care deja au luat în calcul implementarea acestei tehnologii la scară largă. Germania, de exemplu, intenţiona să introducă tehnologoa de recunoaştere facială în 134 de staţii de tren şi 14 aeroporturi. Iar Franţa are planuri de a permite implementarea tehnologiei în camerele video.

Comisia ar urma să publice versiunea finală a propunerii cândva la sfârşitul lunii februarie.

Citeşte mai multe despre:   Comisia Europeana,   GDPR
 
Loading...