Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech O companie va lansa peste 600 de sateliţi pentru a conecta la internet zona arctică

O companie va lansa peste 600 de sateliţi pentru a conecta la internet zona arctică

Un articol de: Tudor Ionescu - 10 Sep 2019, 12:40
Sursă foto: Pixabay High-Tech

Compania aerospaţială "OneWeb" a anunţat un ambiţios proiect de a oferi internet zonei arctice cu ajutorul unei vaste reţele de sateliţi, relatează The Verge.com.

Prin zonă arctică înţelegând toată regiunea din interiorul Cercului Polar şi spațiul limitrof - o regiune în general foarte slab populată.

Planurile prevăd lansarea unui număr de numai puţin de 650 de navete, care să pună sateliţi în orbita joasă a Pământului, aceştia la rândul lor urmând a fi conectaţi la nişte terminale aflate pe Pământ şi care vor trebui construite tot în zona arctică. Dacă totul va decurge conform planului, zona arctică ar trebui să aibă conexiune la internet începând chiar cu anul 2020.

De fapt, numărul de sateliţi ar fi atât de mare, încât teoretic ar putea acoperi întreaga planetă.

Un procentaj de 52% din zona arctică beneficiază deja de internet graţie infrastructurii (preoponderent spaţiale) deja existente. Prin urmare, vizată de proiect ar fi preponderent partea de 48% care nu are.

"OneWeb" nu este prima companie cu planuri de acest gen. În 2018, Facebook a anunţat un proiect similar care viza Africa. Şi în acel caz, internetul ar fi fost asigurat tot cu ajutorul unor sateliţi.

 
 
 
Loading...