Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Cum ar arăta Pământul dacă toate oceanele s-ar evapora brusc (VIDEO)

Cum ar arăta Pământul dacă toate oceanele s-ar evapora brusc (VIDEO)

Un articol de: Redacția B1.ro - 14 Dec 2019, 14:13
Sursă foto: NASA High-Tech

Cercetătorii NASA au refăcut un video din 2008 care prezintă cum ar arăta Pământul dacă tot oceanele s-ar evapora. O diferenţă comparativ cu clipul din 2008 o constă faptul că, de data aceasta, fiecare pauză scurtă din video reprezintă o scădere de 10 metri a nivelului oceanelor şi mărilor.

Evaporarea oceanelor este, însă, un proces care va avea loc, pe măsură ce Soarele îmbătrâneşte şi îşi măreşte volumul - un fenomen ce a avut deja loc în trecut. În cele din urmă, Pământul ar putea ajunge să aibă o atmosferă similară cu cea a planetei Venus. 

Şi aceasta din urmă a avut oceane până în urmă cu câteva sute de milioane de ani, oceane care s-au evaporat din cauza creşterii volumului Soarelui, fenomen care la rândul lui a dus la crearea atmosferei actuale a planetei Venus.

Conform tot unor calcule ale NASA, Pământul are relativ puţină apă. Asta chiar dacă aproximativ 70% din suprafaţa planetei este acoperită de apă. În fapt, comparativ cu raza Pământului, oceanele au o adâncime destul de mică. Iar dacă toată apa vizibilă ar fi comprimată într-o bilă, ea nu ar avea o rază decât de 700 de kilometri - adică mai puţin decât raza Lunii.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   NASA
 
Loading...