Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech DECIZIA MOMENTULUI vine de la Curtea Europeană: Milioane de INTERNAUȚI, în pericol! Atenție la COMENTARIILE lăsate online

DECIZIA MOMENTULUI vine de la Curtea Europeană: Milioane de INTERNAUȚI, în pericol! Atenție la COMENTARIILE lăsate online

Un articol de: B1.ro - 03 Oct 2019, 14:05
Sursă foto: hepta.ro High-Tech

Emoții pentru milioane de utilizatori ai internetului. Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a decis că trebuie șters orice comentariu identic cu un mesaj care a fost declarat anterior ilicit.
Hotărârea CJUE va avea efecte la scară mondială, în cadrul dreptului internaţional relevant, de care statele membre au sarcina să ţină seama, anunță Deutsche Welle.

RĂMAS BUN, VALENTINA PELINEL! CRISTI BORCEA A LUAT DECIZIA RADICALĂ LA PUȘCĂRIE!NU A MAI SUPORTAT DUREREA

Eva Glawischnig-Piesczek, fostă deputată în Nationalrat (parlamentul federal austriac) şi preşedintă a grupului parlamentar al Verzilor, a chemat în judecată Facebook Ireland în faţa instanţelor austriece. Ea a solicitat ca Facebook să fie obligat să şteargă un comentariu publicat de un utilizator al acestei reţele sociale care aducea atingere onoarei sale, precum şi afirmaţiile identice şi/sau cu conţinut echivalent.

CARMEN HARRA A AVUT DREPTATE! ADIO, MAESTRE! A MURIT ÎNAINTE DE A ÎMPLINI VÂRSTA DE 60 DE ANI! ROMÂNIA, ÎN LACRIMI (GALERIE FOTO)

Curtea Supremă din Austria i-a solicitat Curţii de Justiţie a UE să interpreteze directiva privind comerţul electronic. Potrivit acestei directive, furnizorii serviciilor de stocare, precum Facebook, nu sunt responsabili pentru informaţiile stocate atunci când nu au cunoştinţă de caracterul lor ilicit sau atunci când acţionează prompt pentru a le retrage sau pentru a bloca accesul la acestea de îndată ce iau cunoştinţă de acest caracter.

Această exonerare nu aduce însă atingere posibilităţii ca furnizorul de servicii de stocare să fie obligat să pună capăt unei încălcări sau să o prevină, inclusiv prin eliminarea informaţiilor ilicite sau prin blocarea accesului la acestea din urmă.

ȘOC ȘI GROAZĂ! CRISTIAN POMOHACI E GRAV BOLNAV! IMAGINI BOMBĂ! A RECUNOSCUT CĂ A...

În schimb, directiva interzice să se impună furnizorilor serviciilor de stocare obligaţia de a supraveghea, în general, informaţiile pe care le stochează sau de a căuta în mod activ fapte sau circumstanţe din care să rezulte că activităţile sunt ilicite.

Prin hotărârea pronunţată joi, CJUE a răspuns Curţii Supreme austriece că directiva privind comerţul electronic, care urmăreşte să instaureze un echilibru între diferitele interese existente, nu se opune posibilităţii ca o instanţă dintr-un stat membru să oblige un furnizor de servicii de stocare-hosting:

  • să elimine informaţiile pe care le stochează şi al căror conţinut este identic cu cel al unei informaţii declarate anterior ilicite sau să blocheze accesul la acestea, oricare ar fi autorul cererii de stocare a acestor informaţii;

  • să elimine informaţiile pe care le stochează şi al căror conţinut este echivalent cu cel al unei informaţii declarate anterior ilicite sau să blocheze accesul la acestea, în măsura în care supravegherea şi căutarea informaţiilor vizate de o astfel de somaţie sunt limitate la informaţii care transmit un mesaj al cărui conţinut rămâne în esenţă neschimbat în raport cu cel care a condus la constatarea caracterului ilicit şi care cuprind elementele specificate în somaţie, iar diferenţele din formularea acestui conţinut echivalent în raport cu cea care caracterizează informaţia declarată anterior ilicită nu sunt de natură să îl constrângă pe furnizorul serviciilor de stocare-hosting să efectueze o apreciere autonomă a acestui conţinut;

  • să elimine informaţiile la care se referă somaţia sau să blocheze accesul la acestea la nivel mondial, în cadrul dreptului internaţional relevant de care statele membre au sarcina să ţină seama.

 
 
Loading...