Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Încă o ţară din UE vrea să taxeze veniturile giganţilor IT, precum Google, Amazon, Facebook sau Apple. Despre ce stat e vorba

Încă o ţară din UE vrea să taxeze veniturile giganţilor IT, precum Google, Amazon, Facebook sau Apple. Despre ce stat e vorba

Un articol de: Redacția B1.ro - 19 Noi 2019, 13:47
Sursă foto: hepta.ro High-Tech

Cehia a anunţat că va impune o taxă anuală de 7% pe venit gigaţilor IT care au venituri globale de peste 830 de milioane de dolari şi de peste 4,3 milioane de dolari la nivel local, relatează MSN..com.

Potrivit estimărilor Ministrului de Finanţe al Republicii Cehe, taxa ar urma să adua la bugetul de stat peste 210 milioane de dolari în fiecare annual, începând cu anul 2020. Introducerea noii taxe trebuie să fie aprobată în Parlament.

Cehia nu este primul stat care intenţionează să pună o astfel de taxa, peste 100 de alte state propunându-şi să taxeze suplimentar giganţii din industria IT. 

Franţa a fost prima ţară europeană care, în luna iulie, a introdus o taxă de 3% pe cifra de afaceri, care li se va aplica retroactiv, de la 1 ianuarie 2019, firmelor de IT care realizează o cifră de afaceri de 750 milioane euro la nivel mondial şi de peste 25 milioane euro pe teritoriul francez.

Simultan cu introducerea taxei de către Franţa, Marea Britanie a făcut public un proiect de lege care vizează o taxă similară şi care ar trebui să asigure că ”marile companii digitale plătesc o taxă pe serviciile digitale care reflectă valoarea care este derivată din utilizatorii Regatului Unit”.

Citeşte mai multe despre:   google,   Facebook,   Amzon,   apple
 
Loading...