Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Modul unic în care NASA sărbătoreşte Halloween-ul. Arată exoplanete cu nori din sticlă sau care au supravieţuit coliziunii cu propria stea (FOTO, VIDEO)

Modul unic în care NASA sărbătoreşte Halloween-ul. Arată exoplanete cu nori din sticlă sau care au supravieţuit coliziunii cu propria stea (FOTO, VIDEO)

Un articol de: Tudor Ionescu - 30 Oct 2019, 12:01
Modul unic în care NASA sărbătoreşte Halloween-ul. Arată exoplanete cu nori din sticlă sau care au supravieţuit coliziunii cu propria stea (FOTO, VIDEO) Sursă foto: NASA Galerie foto (6) High-Tech

Cu ocazia Halloween-ului, NASA a prezentat mai multe exoplanete şi stele care au parte de condiţii extreme, în unele cazuri chiar de scenarii SF.

Astfel, într-unul dintre cazuri, NASA prezintă o planetă ai cărei nori sunt făcuţi din sticlă, iar vânturile pot atinge viteze de până la doi kilometri pe secundă.

Foto: Planeta cu nori de sticlă (sursă: NASA)

Planeta "Kepler-70b" este un caz extrem de rar în astronomie, după ce a supravieţuit unei coliziuni cu propria stea. De fapt, planeta a intrat în stea cu mai mult de jumătate din propriul corp, lucru care a pârjolit acea suprafaţă şi a încins-o până la temperatura de 6.800 de grade Celsius. Din cauza căldurii extreme, planeta se evaporă gradual.

Foto: Cea mai fierbinte planetă (sursă: NASA)

Un alt exemplu îl constituite o planetă care, din cauza gravitaţiei extrem de puternice a propriei stele, a fost alungită. Pentru că în aproximativ 10 milioane de ani să fie înghiţită de propria stea.

S-a ascuns sub pat ca să-i facă o surpriză iubitului. El a intrat în cameră, iar ea, de pe parchet, a trăit şocul cel mare

Foto: Planeta turtită (sursă: NASA)

Planeta "TrEs-2b" este considerată cea mai întunecată plenta descoperită până acum. Şi nu pentru că nu ar orbita o stea, ci din cauza compoziţiei atomosferei. Practic, în niciun loc de pe planetă nu se vede niciun pic de lumină. În plus, aerul are o temperatură la fel de ridicată precum a lavei.

Foto: Cea mai întunecată planetă (sursă: NASA)

Nu în ultimul rând, NASA prezintă şi un sistem solar în centrul căruia se afla un pulsar, ale cărui radiaţii sunt atât de puternice, încât distruge gradual toate planetele din jur. Un pulsar fiind, tehnic vorbind, rămăşiţa unei stele.

NASA a conceput și un tur virtual, care poate fi găsit AICI.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   NASA,   exoplanete,   Halloween