Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Momentul în care a fost descoperit pe fundul oceanului un crucişător care s-a scufundat cu 800 de persoane la bord, inclusiv cu un vice-amiral (FOTO, VIDEO)

Momentul în care a fost descoperit pe fundul oceanului un crucişător care s-a scufundat cu 800 de persoane la bord, inclusiv cu un vice-amiral (FOTO, VIDEO)

Un articol de: Redacția B1.ro - 05 Dec 2019, 18:11
Sursă: The Falklands Maritime Heritage Trust Galerie foto (7) High-Tech

Epava unui crucişător blindat german din Primul Război Mondial a fost descoperită la o adâncime de 1.610 metri, în largul Insulelor Falklands, la 105 ani de la scufundarea ei de către flota britanică. Căutarea navei a durat cinci ani.

Denumit "SMS Scharnhorst", crucişătorul s-a scufundat pe 8 decembrie 1914, cu 860 de marinari la bord, plus vice-amiralul Graf von Spee. 

La scurt timp de la izbucnirea Primului Război Mondial, "SMS Scharnhorst" s-a confruntat cu o escadrilă de patru nave britanice, din care a scufundat două fără să fie pierdut nici măcar un marinar.

O lună şi o săptămână mai târziu, însă, Marina Regală Britanică a trimis alte nave cu obiectivul clar de a scufunda crucişătorul "SMS Scharnhorst". Confruntarea dintre "SMS Scharnhorst" şi navele britanice a dus la scufundarea navei germane cu tot cu vice-amiralul Graf von Spee la bord. Tot el a pierdut şi doi fii în bătălia navală de pe 8 decembrie 1914.

Ulterior morţii lui, vice-amiralul Graf von Spee a fost declarat erou naţional în Germania nazistă, numele fiind utilizat pentru boteazarea unui cuirasat de tonaj redus care a fost scufundat în 1939.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 
Loading...