Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Sute de angajaţi Facebook i-au cerut fondatorului să nu mai permită clipurile politice care conțin minciuni. Poziția lui Mark Zuckerberg

Sute de angajaţi Facebook i-au cerut fondatorului să nu mai permită clipurile politice care conțin minciuni. Poziția lui Mark Zuckerberg

Un articol de: Tudor Ionescu - 29 Oct 2019, 13:19
Foto: Mark Zuckerberg (sursă: Facebook / Mark Zuckerberg) High-Tech

Peste 250 de angajaţi ai Facebook i-au trimis o scrisoare fondatorului Mark Zuckerberg, în care i-au cerut să schimbe poziţia companiei cu privire la postările plătite de promovare politică, transmite Bussines Insider.

Motivul principal fiind faptul acest gen de postari nu fac altceva decât să dezinformeze.

"Libertatea de exprimare şi exprimarea plătită nu sunt acelaşi lucru. Dezinformarea ne afectează pe toţi. Politicile noastre cu privire la verificarea informaţiilor ale oamenilor politici aflaţi în funcţie, sau ale celor care candidează pentru funcţii, sunt o ameninţare la adresă a ceea ce vrea Facebook să reprezinte", se arată în scrisoarea trimisă către Mark Zuckerberg.

În luna octombrie, Facebook a decis să excepte clipurile de promovare ale politicienilor de la regulile sale cu privire la fals în reclame. Astfel, a permis practic politicienilor să răspândească orice fel de mesaje pe Facebook, fie ele şi false. Fondatorul Mark Zuckerberg a apărat decizia invocând "dreptul la liberta de exprimare".

"Protestăm cu fermitate cu privire la această politică. Nu ne protejează vocile, ci în schimb le permite politicienilor să transforme platforma într-o armă, vizant persoanele care cred că conţinutul postat de personalităţi politice este de încredere", se mai arată în scrisoare.

Mai mult decât atât, angajaţii i-au cerut lăui Mark Zuckerberg să impună o limită a numărului pe care un politician (orice politician) le poate posta pe Facebook și să se facă o diferenţiere între clipurile plătite şi cele neplătite.

Foto: Clădire din campusul Facebook (sursă foto: Facebook)
 

Citeşte mai multe despre:   Mark Zuckerberg,   Facebook
 
Loading...