Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Brazilia a blocat 6 milioane de dolari din conturile Facebook din cauza refuzului WhatsApp de a colabora cu autoritățile

Brazilia a blocat 6 milioane de dolari din conturile Facebook din cauza refuzului WhatsApp de a colabora cu autoritățile

Un articol de: - 01 Iul 2016, 12:37
Brazilia a blocat 6 milioane de dolari din conturile Facebook din cauza refuzului WhatsApp de a colabora cu autoritățile High-Tech

O instanță din Brazilia a decis să pună poprire pe o sumă de 6 milioane de dolari pe care compania Facebook îi are în țara sud-americană, după ce WhatsApp nu a transmis către autorități schimburile de mesaje între membrii unui grupări ce se ocupa cu traficul de droguri.

Decizia curții vine după notificări repetate ale oficialilor timp de 5 luni către compania ce deține aplicația de servicii de mesagerie de a pune la dispoziția autorităților conversații ce puteau fi probe cruciale în anchetarea dosarului de trafic de droguri cu implicații în Brazilia, Bolivia, Columbia și Spania.

Deoarece WhatsApp nu deține niciun cont bancar în Brazilia, fondurile de la compania mamă, Facebook, au fost cele puse sub popriere. Suma blocată este echivalentul amenzilor pe care compania trebuie să le plătească pentru nerespectarea legii. Cu orice notificare a curții primite și neluată în seama, valoarea amenzii s-a tot triplat până a ajuns la nivelul de 6 milioane de dolari.

Reprezentativul poliției, Elvis Secco, a spus despre refuzul companiei de a colabora că: "Refuzul companiei de a respecta deciziile instanței a stricat totul. Fără acces la mesajele trimise prin aplicație nu putem găsi cumpărătorii cheie din Spania și Brazilia, și nu putem confisca mai multă marfă și descoperi alți membri ai organizației", potrivit rt.com.

Nu este prima dată când autoritățile braziliene încearcă să oblige compania să respecte deciziilor instanței. În mai, un tribunal a blocat serviciile WhatsApp pe 5 companii mobile importante pentru 72 de ore, dar decizia a fost în scurt timp respinsă la apel.

WhatsApp este foarte popular în Brazilia având peste 100 de milioane de utilizatori.

Citeşte mai multe despre:   Facebook,   Brazilia