Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Bucureştiul a urcat pe locul 7 în topul european al celor mai bune oraşe din Europa pentru IT

Bucureştiul a urcat pe locul 7 în topul european al celor mai bune oraşe din Europa pentru IT

Un articol de: Catinca Giosanu - 07 Iul 2020, 14:32
Bucureştiul a urcat pe locul 7 în topul european al celor mai bune oraşe din Europa pentru IT Sursa Foto: Inquam Photos / Alberto Groşescu High-Tech

Bucureşti a fost plasat pe locul 7 din 25 de oraşe europene din punct de vedere al oportunităţilor pentru startup-uri şi tehnologie, în clasamentul Tech Cities of the Future realizat de fDi, divizie a Financial Times. În același timp, Iaşi şi Cluj ocupă locurile 2 şi 3 pe lista celor mai bune 10 oraşe din  punct de vedere al costurilor.

Capitala României se află pe locul 7 din 25 de oraşe europene din punct de vedere al oportunităţilor pentru startup-uri şi tehnologie, în clasamentul Tech Cities of the Future realizat de fDi, divizie a Financial Times. În același timp, Iaşi şi Cluj ocupă locurile 2 şi 3 pe lista celor mai bune 10 oraşe din  punct de vedere al costurilor.

Într-o piață mondială dinamică, trendul de dezvoltare al acestui sector este în continuă ascensiune, cu o medie anuală de creștere de peste 10% care a ajuns la 6% din Produsul Intern Brut cu mai puțin de 200.000 de angajați.

Dacă în ultimii ani Cluj-Napoca își câștigă reputația de capitală a României în domeniul IT, 1 din 11 angajați lucrând în această industrie și Bucureștiul rămâne extrem de activ în 2020. La nivel european, capitala României figurează - alături de Londra, Paris, Dublin sau Amsterdam - în prima categorie continentală, cea cu peste 70.000 de angajați în branșă, al orașelor cel mai active din punct de vedere al forței de muncă din industria de înaltă tehnologie. 

 

 

Bucureştiul a luat faţa marilor metropole europene precum Barcelona, Madrid, Stockholm, Varşovia sau Frankfurt şi a urcat pe locul 7 în topul celor mai bune oraşe din Europa din punct de vedete al oportunităților pentru IT & Tech

 

 

Pe primul loc în topul ”oraşelor tehnologice ale viitorului” se plasează Londra, urmată de Paris, Dublin, Amsterdam, Berlin şi Munchen, locul şapte revenind Bucureştiului. Capitala României este primul oraş din Europa Centrală şi de Est menţionat în top, alte destinaţii din regiune fiind Varşovia (locul 15),  Moscova (18), Sofia (20), Praga (22), Talin (23) şi Cracovia (24).Adevărul despre soţul Andreei Esca: De ce Alexandre Eram a făcut o formă GRAVĂ de COVID-19

Londra este capitala europeană care a ieşit câştigătoare pe cele mai multe categorii, ocupând primul loc în cinci din cele şase categorii analizate de fDi, inclusiv pe zona de investiţii, potenţial economic, mediu pentru startup-uri şi inovaţie. În aceeași situație se află alte două oraşe care combină cu succes capitalul, infrastructura şi telentul. Mai precis, este vorba despre capitala Franței și Dublin.

 

 

Cele mai bune oraşe ale viitorului din punct de vedere al costurilor

 

 

Cât despre România, în afară de Capitală, alte două oraşe locale, Iaşi şi Cluj Napoca, sunt nominalizate în categoria oraşelor viitorului din punct de vedere al costurilor, pe locurile 2 şi 3. Topul este condus de Skopje, în timp ce Bucureşti ocupă locul 6.

Cluj-Napoca, supranumit orașul din România care trăiește din industria IT, continuă să impresioneze prin cadența dezvoltării. De exemplu, furnizorul de servicii și soluții software NȚț DATĂ România (fosta EBS România), parte a concernului japonez omonim, ocupa în 2016 locul 3 în topul celor mai mari companii de IT din Cluj-Napoca. În acel an, a înregistrat o cifra de afaceri de 37,1 milioane de euro, în creștere cu aproape 50% comparativ cu anul 2015. 

„Rezultatele financiare ale companiei pentru anul precedent vin pe fondul unui trend ascendent pentru companie. Anul 2016 a fost un an al schimbărilor și al muncii susținute, rezultatele vorbind de la sine, arătând, totodată, faptul că efortul nostru a evoluat în continuare în direcții pozitive”, declara Daniel Metz - CEO NTT DATA Romania. 

Mai mult, Bucureștiul ocupă locul 10 în rândul oraşelor cu cel mai mare nivel de investiţii în dezvoltare şi cercetare pe zona de software (FDI Performance), categorie la care Londra, Dublin şi Paris au câştigat primele locuri.

Citeşte mai multe despre:   Stiri Bucuresti