Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Cambodgia: Un român și-a deschis o afacere unică în lume, un complex de corturi de lux pe malul râului Tatai

Cambodgia: Un român și-a deschis o afacere unică în lume, un complex de corturi de lux pe malul râului Tatai

Un articol de: - 07 Iun 2015, 16:05
Foto: Captură video High-Tech
Un român a plecat la studii în Paris, dar a ajuns antreprenor în Cambodgia unde conduce o afacere unică în lume.

Valentin Pawlik a plecat din Târgu Mureș în urmă cu 15 ani, iar acum se află la peste 8.000 de kilometri distanță, în Cambodgia, unde şi-a deschis singurul complex de corturi de lux de pe glob, potrivit gândul.ro.
"4 Rivers Floating Lodge" este un hotel de 2.000 de metri pătrați format din 18 corturi. Românul a investit un milion de dolari pentru a aduce plasmele și internetul wireless pe malul râului Tatai, iar prețul pentru o noaptea în corturile de lux pornește de la 200 de dolari.

Pawlik a absolvit ingineria mecanică, dar nu a profesat niciodată în domeniu. Spune că este "de profesie descurcăreț" și că "să conduci oameni e cea mai bună școală".

Prima experiență a românului a străinătatea a fost Parisul unde și-a dat seama că acolo "covrigii nu sunt buni şi câinii nu îi poartă pe coadă", scrie gândul.info.

Astfel că, din vorbă în vorbă, a întâlnit doi francezi care organizau croaziere în Cambodgia și care "aveau nevoie de un director general şi au văzut în mine ceva ce eu nu văzusem".

După cinci a plănuit să își deschidă un complex de cabane plutitoare din lemn, pe malul Tataiului, dar sora sa a fost mai rapidă și a găsit de vânzare pe internet câteva corturi mari.

"Din punct de vedere tehnic şi al marketingului, ideea mi s-a părut excelentă. Corturile sunt mai uşoare decât o cabană şi se montează mai uşor", spune Pawlik.

Despre finanțare spune că milionul de dolari necesar l-a luat cu împrumut de la un american care trăiește în zonă.

 
 
 
Loading...