Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Ce mai inventează Google în lupta cu Facebook: Căutări personalizate cu rezultate de pe Google+

Ce mai inventează Google în lupta cu Facebook: Căutări personalizate cu rezultate de pe Google+

Un articol de: - 11 Ian 2012, 21:10
Foto: peterfromottawa.wordpress.com High-Tech

Google va oferi utilizatorilor motorului său de căutare informații personalizate prin includerea datelor din rețeaua sa de socializare Google+, fotografii, știri și comentarii care sunt postate în cadrul rețelei.

Un nou serviciu denumit Search, Plus Your World va afișa mai multe informații pentru cei care caută pe Google, incluzând postările pe care aceștia le-au făcut pe Google+ dar și informațiile prietenilor din rețeaua de socializare, declară Amit Singhal, specialist în dezvoltarea sistemului informatic al companiei. De exemplu dacă cineva caută un câine pozele câinilor prietenilor de pe Google+ ar putea să apară pe primele pagini de rezultate.

“La Google, încercâm întotdeauna să găsim cele mai relevante răspunsuri pentru întrebările voastre și de multe ori aceste răspunsuri sunt publice pe internet, dar de multe ori acestea sunt în baza voastră personală”, spune Singhal. “Este pentru prima dată când aducem informații personale direct în rezultatele căutărilor”, spune el, citat de bloomberg.com.

Decizia Google este menită să reducă impactul pe care l-a avut introducerea de in formații de pe Facebook a căutărilor efectuate de motorul Bing, al companiei Microsoft. Anul trecut Bing a început să includă în rezultatele căutărilor sale date de pe Facebook, precum restaurante, branduri și link-uri pe care le recomandă prietenii persoanei care efectuează căutarea.

La momentul actual Facebook are mai mult de 800 de milioane de utilizatori în timp ce Google+ a strâns doar 40 de milioane de membri.

Citeşte mai multe despre:   google,   Facebook,   utilizatori,   rezultate
 
 
Loading...