Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Ce telefoane vor fi INTERZISE, în România: Nu le cumpărați degeaba! Anunțul OFICIAL făcut cu puțin timp în urmă

Ce telefoane vor fi INTERZISE, în România: Nu le cumpărați degeaba! Anunțul OFICIAL făcut cu puțin timp în urmă

Un articol de: B1.ro - 12 Aug 2019, 15:14
Foto: Pixabay.com High-Tech

Din iunie 2020, telefoanele incompatibile cu RO-ALERT nu vor mai putea fi vândute, altfel comercianții vor risca amenzi de până la 100.000 de lei, scrie avocatnet.ro.

CUTREMURĂTOR! IULIA VÂNTUR, ÎN PERICOL DE MOARTE! ANUNȚ DE ULTIM MOMENT PRIVIND STAREA ARTISTEI! SALMAN KHAN E STE ÎNGROAZIT (GALERIE FOTO)

Comercianții vor trebui să vândă, de la data de 27 iunie 2020, numai telefoane mobile care pot recepționa mesajele de urgență ale sistemului RO-ALERT.

Momentan, magazinele pot să vândă aparatele pe care le au în stoc sau pe care le-au contractat deja. Însă acest lucru nu va mai fi permis odată ce va intra în vigoare interdicția.

Telefoanele mobile care nu au activată posibilitatea recepționării mesajelor RO-ALERT în toate rețelele publice mobile de comunicații electronice nu pot fi comercializate pe teritoriul României”, scrie în ordonanță.

Cei care vor ignora interdicția aplicabilă din iunie anul viitor vor risca să fie amendați inițial cu sume cuprinse între 35.000 și 75.000 de lei românești. Dacă vor ignora în mod repetat interdicția, amenzile vor fi cuprinse între 50.000 și 100.000 de lei. Sancțiunile vor putea fi aplicate de inspectorii Protecției Consumatorilor.
LACRIMI AMARE ÎN MUZICA POPULARĂ! BIATA IRINA LOGHIN! S-A ÎNTÂMPLAT DUPĂ ACCIDENTUL VASCULAR! IMAGINI GREU DE PRIVIT (GALERIE FOTO)

Obligația pe care comercianții o au de pe acum este de a pune pe site-urile proprii și în magazinele fizice următoarele informații legate de telefoanele mobile vândute: capabilitățile de recepționare a mesajelor RO-ALERT;modalitățile de activare a mesajelor RO-ALERT.

Firmele care nu vor pune informațiile pe site-urile și în magazinele proprii vor risca o amendă între 5.000 și 50.000 de lei. În caz de recidivă, amenzile vor fi cuprinse între 10.000 și 100.000 de lei. Acestea vor putea fi date mult mai devreme decât cele pentru interdicția de a vinde telefoane incompatibile cu sistemul național de alertare: începând cu data de 26 august 2019.
TRAGEDIA MOMENTULUI! A MURIT VIOREL! DIN PĂCATE A FĂCUT INFARCT! ROMÂNIA E ÎN STARE DE ȘOC

RO-ALERT este sistemul național de avertizare a românilor cu privire la situațiile de urgență.

În următoarele luni, magazinele din România sunt obligate să vândă sau să retragă de la vânzare telefoanele mobile care nu pot recepționa mesajele sistemului național de avertizare în situații de urgență, supranumit RO-ALERT.

Ordonanța de urgență este apărută în Monitorul Oficial.

 
 
 
Loading...