Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Cel mai ciudat SCHELET din istorie tocmai a fost descoperit în Siberia: INCREDIBIL ce a ieșit la iveală după mii de ani! (VIDEO, FOTO)

Cel mai ciudat SCHELET din istorie tocmai a fost descoperit în Siberia: INCREDIBIL ce a ieșit la iveală după mii de ani! (VIDEO, FOTO)

Un articol de: B1.ro - 04 Iun 2019, 17:51
High-Tech

Un schelet vechi de 5000 de ani, descoperit în Siberia, a pus pe jar comunitatea oamenilor de știință. Osemintele găsite împreună cu ciocuri și cranii de păsări, i-au lăsat mască pe arheologii care caută o explicație plauzibilă.

Până la găsirea unor argumente științifice, scheletul a fost denumit Birdman. El a fost descoperit în regiunea Novosibirsk, în zona de vest a Siberiei, întins într-o groapă pe un loc care, aparent, servea drept cimitir culturii Odinov ce datează de la începutul epocii bronzului, scrie Siberian Times.

Cel mai ciudat SCHELET din istorie tocmai a fost descoperit în Siberia: INCREDIBIL ce a ieșit la iveală după mii de ani!

Dar nu vechimea i-a contrariat pe oamenii de știință, ci prezența a numeroase ciocuri și cranii aparținând unor păsări de mari dimensiuni. ”Nu am întâlnit niciodată așa ceva”, a recunoscut Lilia Kobeleva, de la Institutul de arheologie și etnografie din Novosibirsk.

Maniera în care erau aranjate osemintele de păsări au permis specialiștilor să aibă mai multe ipoteze de lucru. S-a spus, prin urmare că obiectele respective formau fie un colier, fie un coif sau chiar o armură. Altfel spus, cele 30-50 de elemente făceau parte din vestimentația defunctului, aducând cu imaginea monstrului din thrillerul psihologi The Village (foto) realizat de M Night Shyamalan.

Totuși, rămâne o enigmă căror specii de păsări aparțin ciocurile și craniile. De asemenea, specialiștii nu au reușit să determine cum au fost asamblate acele oseminte, având în vedere că nu există găuri.


 

 
 
 
Loading...