Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Cel mai ciudat SCHELET din istorie tocmai a fost descoperit în Siberia: INCREDIBIL ce a ieșit la iveală după mii de ani! (VIDEO, FOTO)

Cel mai ciudat SCHELET din istorie tocmai a fost descoperit în Siberia: INCREDIBIL ce a ieșit la iveală după mii de ani! (VIDEO, FOTO)

Un articol de: B1.ro - 04 Iun 2019, 17:51
Cel mai ciudat SCHELET din istorie tocmai a fost descoperit în Siberia: INCREDIBIL ce a ieșit la iveală după mii de ani! (VIDEO, FOTO) High-Tech

Un schelet vechi de 5000 de ani, descoperit în Siberia, a pus pe jar comunitatea oamenilor de știință. Osemintele găsite împreună cu ciocuri și cranii de păsări, i-au lăsat mască pe arheologii care caută o explicație plauzibilă.

Până la găsirea unor argumente științifice, scheletul a fost denumit Birdman. El a fost descoperit în regiunea Novosibirsk, în zona de vest a Siberiei, întins într-o groapă pe un loc care, aparent, servea drept cimitir culturii Odinov ce datează de la începutul epocii bronzului, scrie Siberian Times.

Cel mai ciudat SCHELET din istorie tocmai a fost descoperit în Siberia: INCREDIBIL ce a ieșit la iveală după mii de ani!

Dar nu vechimea i-a contrariat pe oamenii de știință, ci prezența a numeroase ciocuri și cranii aparținând unor păsări de mari dimensiuni. ”Nu am întâlnit niciodată așa ceva”, a recunoscut Lilia Kobeleva, de la Institutul de arheologie și etnografie din Novosibirsk.

Maniera în care erau aranjate osemintele de păsări au permis specialiștilor să aibă mai multe ipoteze de lucru. S-a spus, prin urmare că obiectele respective formau fie un colier, fie un coif sau chiar o armură. Altfel spus, cele 30-50 de elemente făceau parte din vestimentația defunctului, aducând cu imaginea monstrului din thrillerul psihologi The Village (foto) realizat de M Night Shyamalan.

Doliu în fotbalul românesc: a murit un fost campion!

Totuși, rămâne o enigmă căror specii de păsări aparțin ciocurile și craniile. De asemenea, specialiștii nu au reușit să determine cum au fost asamblate acele oseminte, având în vedere că nu există găuri.