Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Cel MAI MARE avion creat vreodată a efectuat PRIMUL zbor (FOTO, VIDEO)

Cel MAI MARE avion creat vreodată a efectuat PRIMUL zbor (FOTO, VIDEO)

Un articol de: Ionescu Tudor - 13 Apr 2019, 19:41
Sursă foto: Stratolaunch High-Tech

După mai mulţi ani în care s-a aflat în construcţie în deşertul de la nord de oraşul Los Angeles, giganticul avion "Stratolaunch" a efectuat sâmbăta primul său zbor, relatează CNN.

Avionul "Stratolaunch" a fost construit de compania "Stratolaunch Systems", înfiinţată în anul 2011 de către co-fondatorul companiei Microsoft Paul Allen.

Intenţiile companiei care l-a construit este că avionul "Stratolaunch" să fie o platformă care să poată duce sateliţi în orbită joasă a Pământului (adică altitudini cuprinse între 150 și 2.000 km).

"Indiferent de încărcătură, indiferent de orbită, să-ţi pui satelitul în orbită va fi în curând la fel de uşor că rezervarea unui bilet de avion", declarase directorul companiei Jean Floyd, în 2018.

"Stratolaunch" are o anvergură a aripilor de aproximativ 117 metri, mai mare decât a oricărui alt avion din lume. În plus, are o lungime de 72 de metri. Lungimea aripilor este atât de mare, încât a fost nevoie de două cabine de pilotaj, deşi doar una este folosită efectiv pentru acest scop.

Până la apariţia acestui aparat, cel mai mare avion din lume era modelul rusesc Antonov An-225. Acesta rămâne, însă, cel mai mare avion aflat în serviciul activ.

Sursă foto: Stratolaunch

Sursă foto: Stratolaunch

Sursă foto: Stratolaunch

Sursă foto: Stratolaunch

Sursă foto: Stratolaunch

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 
 
 
Loading...