Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Cel mai rapid sistem de plată din lume: Recunoașterea facială, în locul codului PIN

Cel mai rapid sistem de plată din lume: Recunoașterea facială, în locul codului PIN

Un articol de: - 06 Aug 2013, 10:21
Cel mai rapid sistem de plată din lume: Recunoașterea facială, în locul codului PIN Foto: independent.co.uk High-Tech
Primul sistem de plată cu recunoaștere facială din lume a fost dezvoltat de un start-up cu sediul la Helsinki, relatează The Independent.

Noul sistem va transforma fața unei persoane într-un cod PIN foarte sigur. Astfel, dacă o persoană își face operație estetică pentru a arăta la fel cu altcineva, sistemul va putea face diferența între original și copie.

Tehnologia, denumită ”cel mai rapid sistem de plată din lume”, va recunoaște indivizii din momentul în care se apropie de casa de plată.

Potrivit sursei citate, ”întregul proces de plată se va putea efectu astfel în aproximativ 5 secunde”.

Deși ideea pare riscantă, producătorii softului precizează că se bazează pe ”algoritmi militari”, iar sistemul va fi aproape imposibil de spart.

Camerele noastre nu folosesc fotografii, ci un model matematic al feței, ceea ce înseamnă că fiecare va fi unic”, a declarat directorul de dezvoltare al start-upului Uniql, Ruslan Pisarenko.

Chiar și gemenii vor fi diferențiați. Am fost întrebați și despre cei care fac operații estetice. Sistemul va reuși să recunoască și să diferențieze dacă o persoană este reală sau este doar o mască”, a precizat Pisarenko.

Start-upul vrea să implementeze primele sisteme de acest gen în decurs de o lună și dacă vor da rezultate, proiectul va fi extins.