Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Topul celor mai căutate sintagme pe Google în 2020. Ce au căutat românii vs. ce s-a căutat pe plan mondial

Topul celor mai căutate sintagme pe Google în 2020. Ce au căutat românii vs. ce s-a căutat pe plan mondial

Un articol de: Elena Stanciu - 31 Dec 2020, 17:15
Topul celor mai căutate sintagme pe Google în 2020. Ce au căutat românii vs. ce s-a căutat pe plan mondial Foto: pixabay.com High-Tech

Anul 2020 sa aflat sub semnul pandemiei de coronavirus care a influențat aproape toate aspectele vieții oamenilor. Cum era de așteptat și multe dintre căutările pe Google din acest an au avut legătură tot cu coronavirusul, mai ales ținând cont că pandemia, cu toate implicațiile sale, a fost o situație complet nouă pentru toată lumea și fiecare a încercat să înțeleagă cât mai bine ce înseamnă noua realitate prin care trece. Potrivit datelor Google, atât în România, cât și la nivel global sintagmele asociate pandemiei de COVID-19 domină în topurile căutărilor generale, dar și în cele legate de știri sau chiar de filme.

 

Care au fost sintagmele cele mai căutate de români pe Google în 2020

 

La capitolul căutări populare, cea mai căutată sintagmă a fost ”Google Classroom”, numele aplicației devenite extrem de utilă în contextul în care de luni bune elevii fac cursuri online pe fondul pandemiei de coronavirus. A doua cea mai căutată sintagmă a fost ”coronvirus România”, iar pe locul al treilea se află ”Adservio”, numele unei platforme online de management școlar care conectează profesorii cu părinții și elevii. Topul este completat de sintagma ”alegeri SUA” și de ”About you”, numele unui retailer de modă online.

La capitolul ”Ce este...?”, cele mai populare căutări au fost: ”Ce este coronavirus”, ”Ce este Horeca”,  ”Ce este fugu”, ”Ce este pandemia” și ”Ce este șomajul tehnic”.

Termenii care au legătură cu criza sanitară domină și următorul clasament. Astfel, în topul căutărilor la categoria ”Cum să/se...?” se află ”Cum se poartă masca”, ”Cum să dormi 8 ore în 4 ore”, ”Cum se manifestă coronavirus”, ”Cum se face maiaua”, ”Cum se pune masca”.  

La capitolul ”Când...?”, românii au căutat cel mai des sintagmele ”Când începe școala”, ”Când se schimbă ora în 2020”, ”Când începe școala în ianuarie 2020”, ”Când este Black Friday în 2020” și ”Când se deschid casele de pariuri”.

Românii au fost interesați și de diete în acest an, categorie la care cele mai populare căutări au fost: ”dieta Sirtfood”, ”dieta mediteraneană”, ”dieta Oana Radu”, ”dieta rina” și ”dieta disociată 333”.

Rămânând în aceeași zonă, în 2020, rețetele cele mai căutate pe Google au fost cele de gogoși, banana bread, pâine, pizza și eclere.A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

Iar la capitolul filme, cele mai multe căutări au fost cele pentru ”365 dni”, ”Miami bici”, ”Contagion”, ”Miracolul din celula 7” și ”After we collided”.

 

Cele mai populare sintagme căutate pe Google la nivel global

 

În ceea ce privește căutările generale la nivel global, termenul ”coronavirus” a fost cel mai popular, fiind urmat de ”elections results”, ”Kobe Bryant”, ”Zoom” și ”IPL”.

La capitolul știri, cel mai des, la nivel mondial, oamenii au căutat ”coronavirus”, ”elections results”, ”Iran”, ”Beirut” și ”hantavirus”.

În privința numelor de actori, căutate cel mai des pe Google în 2020, pe primul loc se află Tom Hanks, care a fost diagnosticat cu COVID-19 în luna martie, chiar la începutul pandemiei. Pe locul al doilea se află Joaquin Phoenix, urmat de Amitabh Bachchan, Ricky Gervais și Jada Pinkett Smith.

În ceea ce privește personalitățile care au murit pe parcursul anului 2020, cele mai multe căutări, la nivel mondial, au fost legate de numele lui Kobe Bryant. În clasament mai figurează Naya Rivera, Chadwick Boseman, Sushant Singh Rajput și George Floyd.

La capitoul filme, cele mai populare căutări în 2020 au fost ”Parasite”, ”1917”, ”Black Panther”, ”365 dni” și ”Contagion”.

Iar în privința personalităților care au fost cel mai des căutate pe Google în acest an, pe primul loc se află președintele ales al SUA, Joe Biden, urmat de dictatorul nord-coreean, Kim Jong Un, de premierul britanic, Boris Johnson, de vicepreședintele ales al SUA, Kamala Harris, și de actorul Tom Hanks.

Citeşte mai multe despre:   Google,   coronavirus,   COVID-19