Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Cercetătorii americani au creat urechile umane artificiale, cu ajutorul unei tehnologii 3D

Cercetătorii americani au creat urechile umane artificiale, cu ajutorul unei tehnologii 3D

Un articol de: - 21 Feb 2013, 14:37
Foto: en.tengrinews.kz High-Tech

Oamenii de știință americani au anunțat, miercuri, că au inventat urechile umane artificiale, pe baza unei tehnologii 3D, care funcționează la fel ca o ureche normală, scrie AFP.

Bioingierii au anunţat că au fabricat urechile cu ajutorul unor cartilaje artificiale și unei tehnici de imprimare în 3 dimensiuni. Echipa de cercetători au realizat o imagine digitală în trei dimensiuni ce prezenta o ureche umană, pe care au convertit-o ulterior, într-o ureche adevărată cu ajutorul unei imprimante 3D.

Cercetătorii americani au topit un gel cu o densitate mare, conţinând celule vii, care a servit de "eşafodaj" peste care acel cartilaj a putut să se dezvolte.

Invenția medicală ar putea fi noua soluție pentru chirurgia plastică în cazul copiilor născuți cu malformația „microtie”, afirmă medicii. "Persoanele care şi-au pierdut o parte sau întreaga ureche într-un accident sau în urma unui cancer ar putea şi ei să beneficieze de pe urma acestei tehnologii", a declarat directorul Laboratorului de medicină bioregeneratoare.

Echipa de cercetători au realizat o imagine digitală în trei dimensiuni ce prezenta o ureche umană, pe care au convertit-o ulterior, într-o ureche adevărată cu ajutorul unei imprimante 3D.

Cercetătorii americani au topit un gel cu o densitate mare, conţinând celule vii, care a servit de "eşafodaj" peste care acel cartilaj a putut să se dezvolte.

Timp de 3 luni de zile, urechile artificiale au generat cartilajul suficient pentru a înlocui colagenul utilizat la crearea mulajului.

"Este nevoie de o jumătate de zi pentru a face mulajul, de circa o zi pentru a face imprimarea în 3D, de 30 de minute pentru a injecta gelul şi de 15 minute suplimentare pentru a scoate urechea din presă", a explicat Jason Spector.

Până în prezent, urechile artificiale erau fabricate din materiale precum polistiren expandat, iar chirurgii fabricau uneori urechi artificiale folosind fragmente prelevate din coastele pacientului.

Citeşte mai multe despre:   cercetători
 
 
 
Loading...