Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech CFR intră în era tehnologiei: Biletele vor fi vândute în tren, cu ajutorul unei tablete și a unei imprimante portabile

CFR intră în era tehnologiei: Biletele vor fi vândute în tren, cu ajutorul unei tablete și a unei imprimante portabile

Un articol de: - 08 Oct 2015, 12:46
CFR intră în era tehnologiei: Biletele vor fi vândute în tren, cu ajutorul unei tablete și a unei imprimante portabile Foto: stireazilei.com High-Tech

Conductorii și șefii de tren vor putea să vândă, de anul viitor, bilete în vagoane datorită unei tablete și a unei imprimante portabile.

Măsura ar putea crește controlului asupra personalului de tren, dar va scădea și numărul celor care circulă cu nașul.

"Avem peste 2000 de conductori şi şefi de tren, 100 de inspectori de bilete care sunt deasupra lor şi fac control şi încă 250 de conductori la vagoanele de dormit şi cuşete", a explicat Iosif Szentes, directorul general al CFR Călători, potrivit digi24.ro.

Licitația pentru cumpărarea dispozitivelor va fi lansată până la finalul acestui an - "Imprimanta poate să plece de la 160 până în 300 de euro pe bucată, iar telefoanele sau tabletele, pentru că trebuie să aibă şi funcţia de scaner, probabil că preţul lor se va apropia de 1.000 de euro de bucată", a precizat Szentes.

În cazul în care călătorii urcă dintr-o gară care are casă de bilete, în tren vor plăti mai mult pentru călătorie.

În primele şase luni ale anului, CFR Călători a transportat peste 27 de milioane de pasageri. Potrivit CFR, sub 5% dintre călători se urcă acum în tren fără bilet.

Citeşte mai multe despre:   CFR calatori,   vanzare,   gara,   calatorie