Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Codurile QR, metoda viitorului pentru monitorizarea persoanelor infectate cu COVID-19. În China, Singapore și Rusia sunt folosite pe scară largă

Codurile QR, metoda viitorului pentru monitorizarea persoanelor infectate cu COVID-19. În China, Singapore și Rusia sunt folosite pe scară largă

Un articol de: Beatris Ionita - 20 Apr 2020, 09:07
Codurile QR, metoda viitorului pentru monitorizarea persoanelor infectate cu COVID-19. În China, Singapore și Rusia sunt folosite pe scară largă Galerie foto (2) High-Tech

Lupta cu pandemia s-a mutat s-a mutat în spațiul virtual, în China,  unde odată cu lansarea unei aplicații lansată de guvern, lucrurile obișnuite pe care oamenii le făceau altădată liberi, cum ar fi mersul la cumpărături, mersul la serviciu, folosirea mijloacelor de transport, depind acum de culoarea care apare pe ecranul telefonului mobil: verde- poți să mergi mai departe sau roșu - nu îți este permis să te afli în acel loc.

Bazându-se pe tehnologia mobilă și pe baze de date uriașe, guvernul chinez a creat un sistem bazat numit „cod de sănătate” pentru a controla mișcările oamenilor și a împiedica izbucnirea unor noi focare de infecție. Codurile de răspuns rapid, cunoscute sub numele de QR, sunt atribuite cetățenilor ca un indicator al stării lor de sănătate.

 

 

Acest permis de trecere ar putea deveni obligatoriu în viitorul apropiat, pe măsura ce populația se lupta sa să își reia activitățile zilnice, după pandemia de coronavirus.

Deși autoritățile nu au declarat încă obligatoriu acest tip de permis, în multe orașe cetățenii care nu au aplicația nu își pot părăsi locuința și nu au acces în locurile publice, după trei luni de izolare, pe măsură ce restricțiile se ridică, codurile de trecere controlează viețile chinezilor.

 

Sistemul de monitorizare începe să devină popular și în alte state ale lumii

 

Preluând modelul chinez, alte guverne au dezvoltat tehnologii similare pentru a lupta împotriva noului coronavirus. Luna trecută, Singapore a lansat o aplicație pentru smartphone, care poate permite autorităților să identifice contacții pacienților cu Covid-19.

Guvernul japonez are, de asemenea în vedere adoptarea unei astfel de aplicații, în timp ce Moscova a introdus de asemenea un sistem de coduri QR pentru urmărirea traseelor populației și respectarea carantinei.

"Tehnologia joacă un rol important în oprirea pandemiei. Pentru a împiedica răspândirea virusului, monitorizarea persoanelor este un pas esenția și acesta este și motivul pentru care asemenea inițiative au fost luate și în alte tări din lume", a declarat Xian-Sheng Hua, un expert în inteligență artificială.

 

Cum se obține un cod de liberă trecere 

 

Pentru a obține un cod care să ateste că sunt sănătoși, cetățenii trebuie să completeze informațiile personale, inclusiv numele, numărul național de identitate sau numărul de pașaport și numărul de telefon pe o pagină de înscriere. Apoi trebuie să raporteze istoricul călătoriilor lor și dacă au intrat în contact cu orice pacient Covid-19 confirmat sau suspectat în ultimele 14 de zile. De asemenea, trebuie să bifeze căsuțe pentru orice simptome pe care le-ar putea avea: febră, oboseală, tuse uscată, nas pufos, nas de rulare, durere în gât sau diaree.
După verificarea informațiilor de către autorități, fiecărui utilizator i se va atribui un cod QR în roșu, galben sau verde.

Astfel, utilizatorii cu cod roșu trebuie să intre în carantină sau timp de 14 de zile, utilizatorii cu cod portocaliu vor fi în carantină timp de șapte zile, în timp ce utilizatorii cu cod verde se pot deplasa liber în oraș, conform unei declarații emise de autoritățile Hangzhou.

La o săptămână de la lansare din 11 februarie, codurile au început să fie utilizate în peste 100 de orașe din China, potrivjut presei locale.

Citeşte mai multe despre:   china,   Singapore,   gaz Rusia,   pandemie,   coronavirus