Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Coronavirusul anulează evenimente mondiale: Congresul Mondial al Telefoniei Mobile de la Barcelona nu va mai avea loc de frica răspândirii virusului ucigaș

Coronavirusul anulează evenimente mondiale: Congresul Mondial al Telefoniei Mobile de la Barcelona nu va mai avea loc de frica răspândirii virusului ucigaș

Un articol de: Sebastian Pricop - 13 Feb 2020, 10:51
Coronavirusul anulează evenimente mondiale: Congresul Mondial al Telefoniei Mobile de la Barcelona nu va mai avea loc de frica răspândirii virusului ucigaș Surs[ foto: hepta.ro High-Tech

Răspândirea epidemiei de coronavirus dă peste cap evenimente importante din industria mondială! Congresul Mondial al Telefoniei Mobile din Barcelona a trebuit să fie anulat după ce mai mulți exponanți au anunțat că nu vor mai participa de frica răspândirii epidemiei care a ucis peste 1300 de persoane în China, scrie Reuters.

Ca urmare a anulării acestor participări, Asociația Mondială a Operatorilor a decis că evenimentul nu se va mai desfășura în perioada 24-27 februarie în pofida asigurărilor pe care le-a primit de la autorităţile sanitare naţionale şi locale că nu există motive de îngrijorare.

"GSMA a decis să anuleze MWC Barcelona 2020 din cauza îngrijorărilor globale cu privire la epidemia de coronavirus, preocupărilor cu privire la călătorii şi alte motive care fac imposibil pentru GSMA să găzduiască evenimentul”, a declarat directorul general de la GSMA, John Hoffman, într-un comunicat de presă.

Decizia vine după o reuniune de criză a boardului GSMA a cărui mână a fost forţată de anunţul retragerii unor membri importanţi din Europa ai organizaţiei precum Deutsche Telekom, Vodafone, BT şi Nokia. Anterior alte nume mari din industria IT, precum Sony, Amazon, LG Electronics, Ericsson, Nvidia, Intel, Cisco Systems Inc, Sprint Corp şi Facebook, au anunţat şi ele că au decis să îşi anuleze participarea la Mobile World Congress.

Evenimentul este unul cu participare importantă an de an, fiind un repert al industriei de telecomunicații. În ceea ce privește îngrijorarea privind coronavirsul, de exemplu în 2019m delegaţia chineză la MWC a numărat 5.000-6.000 de persoane în ultimii ani.

Anularea congresului MWC ar reprezenta o lovitură serioasă pentru Barcelona. În mod normal, evenimentul reprezintă un impuls de 500 milioane de dolari pentru economia locală, graţie cheltuielilor făcute de delegaţi la centrul expoziţional Fira, dar şi la restaurante şi pe călătorii cu taxiul.
 

Citeşte mai multe despre:   Barcelona,   China