Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech CORONAVIRUS | Videoclipuri cu președintele Braziliei, șterse de pe Facebook și Instagram

CORONAVIRUS | Videoclipuri cu președintele Braziliei, șterse de pe Facebook și Instagram

Un articol de: Ramona Zaharia - 31 Mar 2020, 11:57
CORONAVIRUS | Videoclipuri cu președintele Braziliei, șterse de pe Facebook și Instagram High-Tech

Facebook și Instagram au șters conținutul și videoclipurile în care președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, se referă la pandemia de coronavirus, pe motiv că „dezinformează”.

Compania condusă de Mark Zuckerberg a precizat, întru-un comunicat, că îndepărtează conținutul deoarece ”încalcă modelele comunitare, care nu permit dezinformarea care ar putea produce vătămări oamenilor”.

Astfel, compania a șters unul dintre videoclipurile șefului statului. În filmare Bolsonaro încălca o măsură impusa în combaterea pandemiei de coronavirus, respectiv acesta putea fi văzut apropiindu-se de oameni într-un tur al diferitelor cartiere din orașul Brasilia. Mai mult, președintele le-a spus celor care l-au însoțit că pot „sparge carantina”, scrie radiomitre.cienradios.com.

Totodată, șeful statului le-a sugerat locuitorilor din Brazilia să continue activitățile zilnice. Acesta le-a cerut brazilienilor „să se întoarcă la normal”,  cu o orientare care să fie „parțială”, să existe o limitată la vârstnici și bolnavi.

Reamitim că, Twitter a eliminat duminică două postări ale președintelui brazilian Jair Bolsonaro, în care a pus sub semnul întrebării măsurile de carantină decise în contextul coronavirusului, pe motiv că încălcau regulile rețelei de socializare.

Compania a declarat într-o declarație că și-a extins recent regulile globale privind gestionarea conținutului care contrazic informațiile de sănătate publică din surse oficiale și ar putea pune oamenii în pericol de a transmite COVID-19.

Noul coronavirus a apărut, la sfârșitului anului 2019,  în China. În câteva luni virusul s-a extins pe întreg mapamondul, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) ridicând izbuncnirea de coronavirus la nivelul pandemie.

În prezent, la nivel global, sunt peste 788.000 de cazuri, dintre care 166.000 sunt recuperate. Cu toate acestea, numărul deceselor a depășit de 37.800 de oameni.

România a trecut în Scenariul 4 luni, după ce  2.109 cetățeni au fost infectați cu virusul COVID-19, iar 68 de persoane și-au pierdut viața. Dintre cei depistați cu noul coronavirus, 593 de cazuri sunt din județul Suceava, fapt ce  dus la intrarea în carantina a municipiului Suceava, dar și a 8 comune limitrofe.

Citeşte mai multe despre:   Brazilia,   coronavirus