Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Sute de mii de conturi de Facebook și Instagram vor fi dezactivate. Utilizatorii vor primi bani să se deconecteze

Sute de mii de conturi de Facebook și Instagram vor fi dezactivate. Utilizatorii vor primi bani să se deconecteze

Un articol de: Beatris Ionita - 09 Sep 2020, 17:00
Sute de mii de conturi de Facebook și Instagram vor fi dezactivate. Utilizatorii vor primi bani să se deconecteze High-Tech

Populara aplicație Facebook va oferi bani utilizatorilor pentru a nu o folosi în perioada premergătoare alegerilor prezdențiale, care vor avea loc în luna noiembrie. Anunțul a fost făcut chiar de companie și include și platforma Instagram, care aparține respectivei companii. Datele colectate în timpul deconectării vor face parte dintr-un studiu legat de impactul rețelelor sociale asupra atitudinii politice și comportmanetului în timpul campaniei electorale. 

"Pentru a continua să amplificăm tot ceea ce este bun pentru democrație pe rețelele de socializare și pentru a atenua ceea ce nu este necesar, avem nevoie de cercetări mai obiective.De aceea, astăzi anunțăm un nou parteneriat de cercetare pentru a înțelege mai bine impactul Facebook și Instagram asupra atitudinilor și comportamentelor politice cheie în timpul alegerilor din SUA 2020”, au transmis reprezentanții companiei.

 

 

Când vor fi dezactivate conturile de Facebook și Instagram

 

Potrivit fox5dc.com, experimentul va începe în curând și se va termina în decembrie. Conturile ar putea fi inactive între una și șase săptămâni, iar utilizatori vor lua parte la un sondaj înainte ca profilurile lor să fie reactivate. Se estimează că 400.000 de persoane ar putea să ia parte la studiu. 

„Contul va fi dezactivat la sfârșitul lunii septembrie, fie pentru o săptămână, fie pentru 6 săptămâni. Pentru a participa, trebuie să fiți dispus să vă dezactivați contul atât pentru perioada de timp, cât și să nu utilizați Instagram în acel moment. Când începe studiul, veți afla pentru ce perioadă de timp ați fost selectat.”, se arată în mesaj.

 

 

Câți bani vor primi utilizatorii pentru a se deconecta de pe celebra platformă

 

Inițial, compania a transmis că studiul va fi realizat de cercetători independenți care nu vor fi plătiți de Facebook, iar rezultatele cercetării ar urma să apară la jumătatea anului viitor.

Ulterior, pe platformă a apărut o listă de recompense care variază între 10 și 120 de dolari.Au descoperit un aeroport părăsit în urmă cu 50 de ani. Au controlat toată zona şi au rămas uluiţi de ce au mai găsit

 

 

"Oricine alege să participe, fie că participă la sondaje sau dezactivează Facebook sau Instagram pentru o perioadă de timp, va fi recompensat", a declarat purtătorul de cuvânt al Facebook, Liz Bourgeois.

Într-un anunț separat, Facebook a declarat că nu va accepta remarci politice pe platformă și nu va emite anunțuri în săptămâna dinaintea alegerilor. De asemenea, va elimina postările care dezinformează în legătură cu pandemia de COVID-19 și votul. Pentru orice candidați sau campanii care declară prematur victoria, va adăuga, de asemenea, o etichetă care îi direcționează pe oameni spre rezultatele oficiale ale alegerilor.

Citeşte mai multe despre:   facebook,   instagram,   alegeri SUA 2020