Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech CORONAVIRUS | Aplicația de videoconferință Zoom, folosită masiv și în România, a intrat în atenția procurorilor din SUA: Măsurile de securitate și confidențialitatea datelor, puse sub semnul întrebării

CORONAVIRUS | Aplicația de videoconferință Zoom, folosită masiv și în România, a intrat în atenția procurorilor din SUA: Măsurile de securitate și confidențialitatea datelor, puse sub semnul întrebării

Un articol de: Elena Stanciu - 02 Apr 2020, 12:33
CORONAVIRUS | Aplicația de videoconferință Zoom, folosită masiv și în România, a intrat în atenția procurorilor din SUA: Măsurile de securitate și confidențialitatea datelor, puse sub semnul întrebării Foot: pixabay.com High-Tech

Aplicațiile de videoconferință se dovedesc o soluție salvatoare pentru companiile din toată lumea în timpul pandemiei de COVID -19, în condițiile în care, pentru a menține distanțarea socială, angajații lucrează de acasă. Este și cazul aplicației Zoom, care a devenit extrem de populară în ultima perioadă, dar care a intrat și în atenția autorităților americane, îngrijorate de problema păstrării confidențialității datelor personale, de vreme ce numărul utlizatorilor a crescut masiv.

Astfel, procurorul general al orașului New York, Letitia James, i-a contactat pe reprezenanții firmei care deține aplicația pentru a-și exprima preocupările legate de capacitatea Zoom de a gestiona creșterea bruscă a numărului de utilizatori, informează BBC. Milioane de oameni din întreaga lume folosesc aplicația în cauză, atât pentru a-și desfășura activitățile profesionale, cât și pentru a face cursuri online sau pur și simplu pentru a păstra legătura cu prietenii, menținând, în același timp, distanțarea socială.

De altfel, aplicația este folosită cu succes și de multe școli din România, pentru desfășurarea cursurilor în perioada în care unitățile de învățământ sunt închise.

Zoom este utilizată inclusiv de unele instituții guvernamentale din lume. Premierul britanic Boris Johnson a publicat recent, pe contul său de Twitter, o imagine în care prezida o ședință a cabinetului său, organizată cu ajutorul Zoom.

În scrisoarea sa, Letitia James îi întreabă pe reprezentanții Zoom dacă și-au revizuit măsurile de securitate de când popularitatea aplicației a crescut. Asta mai ales în contextul în care, amintește procurorul general din New York, în trecut, aceste probleme nu au fost rezolvate foarte rapid.

Reprezentanții Zoom: ”Tratăm cu seriozitate confidențialitatea utlizatorilor”

În replică, reprezentanții companiei au declarat pentru BBC că Zoom ”tratează cu seriozitate securitatea, confidențialitatea și încrederea utilizatorilor săi”.

”În timpul pandemiei de COVID-19, lucrăm în permanență pentru a ne asigura că spitalele, universitățile, școlile și alte afaceri din întreaga lume pot rămâne conectate și funcționale. Apreciem preocuparea  procurorului general din New York cu privire la aceste probleme și suntem deschiși să-i furnizăm informațiile solicitate”, au mai transmis cei de la Zoom.

Totodată, compania se apără precizând că, în toată lumea, 2.000 de instituții, de la mari companii de servicii financiare, la agenții guvernamentale, furnizori de telecomunicații până la universități și instituții medicale au transmis recenzii de securitate exhaustive ale aplicației.

Îngrijorările autorităților americane vin în contextul în care, în trecut, Zoom s-a confruntat cu probleme de securitate. Au existat cazuri în care vulnerabilitățile de acest fel au permis ca un atacator să elimine participanți din întâlniri, să schimbe mesajele utilizatorilor sau chiar să inițieze apeluri, fără ca aceștia să știe.

SUA, cea mai afectată țară de pandemia de COVID-19

Iar aplicația va fi folosită intens la nivel global și în perioada următoare, în condițiile în care vârful pandemiei de COVID-19 încă nu a trecut, iar măsurile de distanțare socială ar putea fi prelungite în multe țări.

În acest moment, Statele Unite ale Americii sunt cea mai afectată țară din punctul de vedere al numărului de cazuri de contaminare cu noul coronavirus. Peste 215.000 de americani au fost depistați pozitiv la testul pentru COVID-19, iar 5.112 și-au pierdut viața. Asta după ce, miercuri, autoritățile americane au anunțat că au fost înregistrate 884 de decese în 24 de ore. Printre victime se numără și un copil în vârstă de șase săptămâni, din Connecticut. Totodată, numărul de persoane testate pozitiv în SUA a urcat la peste 25.000 într-o singură zi.

De remarcat, în acest context, este că pandemia de coronavirus a lovit diferit în Statele Unite ale Americii. Asta în condițiile în care în New York, peste 2.000 de persoane au murit, iar în California, bilanțul deceselor ajunge la 200.

 

Citeşte mai multe despre:   SUA,   New York,   Zoom,   COVID-19,   coronavirus