Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Libra - criptomenda Facebook: Franţa pregăteşte un grup de lucru al celor mai importante state pentru a priveni spălarea banilor și să-i protejeze pe consumatori

Libra - criptomenda Facebook: Franţa pregăteşte un grup de lucru al celor mai importante state pentru a priveni spălarea banilor și să-i protejeze pe consumatori

Un articol de: Sebastian Pricop - 21 Iun 2019, 22:50
Libra - criptomenda Facebook: Franţa pregăteşte un grup de lucru al celor mai importante state pentru a priveni spălarea banilor și să-i protejeze pe consumatori Sursă foto: hepta.ro High-Tech

Vestea că Facebook intră în domeniul criptomonedelor şi lansează Libra din 2020, o monedă care va putea fi folosită în aplicații precum Messenger și WhatsApp, dar și ca aplicație de sine stătătoare, a stârnit mare vâlvă în întrega lume.

Franţa a anunţat că pregăteşte un grup de lucru al celor șapte state industrializate (G7) pentru a studia cadrul legislativ privitor la măsuri care să prevină spălarea banilor și să-i protejeze pe consumatorii care vor folosi noua criptomonedă lansată de Facebook, scrie Venture Beat, citat de G4Media.

Acest grup ar urma să fie condus de un membru al Consiliul Băncii Centrale Europene, Benoit Coeure, a declarat guvernatorul băncii centrale franceze, Fracois Villeroy.

"Dorim să combinăm deschiderea către inovație cu fermitatea reglementării”, a declarat guvernatorul. 

Acesta cere formare unei rețele naționale de instituții dedicate combaterii spălării banilor, rețea care să fie coordonată Autoritatea Bancară Europeană, care să efectueze măsuri de urgență sau chiar să substituie autoritățile naționale, conform Venture Beat.

De asemenea, ministrul de Finanțe francez, Bruno Le Maire, s-a arătat îngrijorat de anunțul noii criptomonede, acesta declarând, marți, că nu se poate ca Libra să devină o monedă suverană.

În plus, europarlamentarul german Markus Weber a numit Facebook, marți, o „bancă fantomatică”, în timp ce guvernatorul Băncii Angliei consideră că "orice lucru care funcționează în această lume va deveni sistemic în mod instantaneu și va trebui să unor reglementări la cele mai înalte standarde”, potrivit Bloomberg.

Conform Facebook, cu Libra, o alternativă la circuitele bancare tradiționale, clienții pot cumpăra diverse lucruri sau pot trimite  bani la fel de ușor ca trimiterea unui mesaj.
 

Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă, de fapt, între ea şi Reghe?

Citeşte mai multe despre:   Facebook,   Franta\