Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Criză de personal: O firmă de IT recrutează elevi de liceu, cu acordul părinților

Criză de personal: O firmă de IT recrutează elevi de liceu, cu acordul părinților

Un articol de: - 16 Mai 2017, 10:24
Criză de personal: O firmă de IT recrutează elevi de liceu, cu acordul părinților High-Tech

Compania locală de dezvoltare software Gentlab din Bucureşti a deschis anul acesta un punct de lu­cru în Oneşti, judeţul Bacău, în cadrul căruia lu­crează elevi de liceu. În total, în sediul din Oneşti lu­crează 10 persoane, trei testeri şi şapte dezvol­ta­tori, dintre care cinci sunt elevi cu vârstele cuprin­se între 15 şi 18 ani; până la sfârşitul anului se aş­teap­tă ca numărul lor să se dubleze, anunță Ziarul Financiar. Valoarea in­ves­tiţiei din acest punct de lucru a fost de 15.000 de euro şi a presupus angajarea personalului şi cumpărarea mobilierului de birou.

„Timpul pe care îl alocă muncii este decis de ei; noi am discutat să fie vorba despre cel puţin 2 ore pe zi minimum, dar în vacanţa de Paşti, de exemplu, au lucrat mai multe ore, în funcţie de cât timp aveau la dis­po­ziţie“, a spus directorul companiei, Adrian Sita. Antre­­pre­norul nu dezvăluie suma exactă cu care tinerii sunt plătiţi, însă precizează că „am început cu salariul minim din Bucureşti la nivel de junior în domeniul IT.“

Ideea de a lucra împreună cu elevii la punctul de lucru din Oneşti, oraş în care el a crescut, a venit și ca urmare a experienţei antreprenorului cu un profesor de fizică de acolo, care l-a ajutat la pregătire în perioada în care el era elev. 

 

Citeşte mai multe despre:   IT,   elevi