Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Date personale a 533 de milioane de utilizatori Facebook, scurse în online (FOTO)

Date personale a 533 de milioane de utilizatori Facebook, scurse în online (FOTO)

Un articol de: Bogdan Pitaru - 03 Apr 2021, 22:05
Date personale a 533 de milioane de utilizatori Facebook, scurse în online (FOTO) Foto: Hepta - Zuma Press / Liu Jie High-Tech

Date personale a peste 533 de milioane de utilizatori Facebook au fost publicate pe un forum dedicat hackerilor. E vorba aici de nume complete, numere de telefon, locație, adresă de e-mail și date biografice. Specialiștii avertizează că datele pot fi folosite în comiterea diverselor infracțiuni, precum cea de fraudă, informează Business Insider.

 

Datele a peste 533 de milioane de utilizatori Facebook, publicate pe un forum de discuție al hackerilor

 

Datele au fost publicate pe respectivul forum ascuns de către unul dintre useri. 

Sunt informații personale despre peste 533 de milioane de utilizatori Facebook din 106 țări, inclusiv despre 32 de milioane de useri din Statele Unite, 11 milioane din Marea Britanie și 6 milioane din India. 

Un oficial Facebook a declarat pentru Business Insider că datele au fost obținute din cauza vulnerabilității pe care rețeaua a avut-o în 2019.
Deși sunt vechi de câțiva ani, informațiile pot fi folosite de ”infractorii cibernetici”, susține Alon Gal, de la firma de securiate cibernetică Hudson Rock, cel care a făcut descoperirea.

Date personale a 533 de milioane de utilizatori Facebook, scurse în online

Tragedie în lumea artistică! A murit o mare valoare a României, la doar 43 ani, din cauza Covid-19

„O bază de date de o asemenea dimensiune, conținând date private precum numerele de telefon ale utilizatorilor Facebook, ar ajunge cu siguranță la entități rău intenționate”, a avertizat el.

Vulnerabilitatea descoperită în 2019 a făcut ca date a sute de milioane de utilizatori Facebook să fie ușor de accesat din serverele rețelei. Compania a transmis că a rezolvat problema în luna august a aceluiași an.

Citeşte mai multe despre:   date personale,   scurgere de informatii,   Facebook,   utilizatori Facebook