Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech DECIZIE DE ULTIM MOMENT: Internetul va fi GRATUIT! Anunțul făcut de Comisia Europeană

DECIZIE DE ULTIM MOMENT: Internetul va fi GRATUIT! Anunțul făcut de Comisia Europeană

Un articol de: - 21 Mar 2018, 14:56
DECIZIE DE ULTIM MOMENT: Internetul va fi GRATUIT! Anunțul făcut de Comisia Europeană High-Tech

Internetul poate deveni gratuit în statele membre ale Uniunii Europene, totul ca urmare a unei decizii a Comisiei Europene privind instalarea de puncte de acces gratuit la internet wireless în spaţiile publice.

Decizia urmează să fie aplicată prin intermediul banilor europeni oferiți oraşelor şi comunelor din statele membre, iar cererile vor putea fi depuse începând cu luna mai.

Până atunci, municipalităţile trebuie să se înregistreze pe un portal lansat astăzi – WiFi4EU.eu, scrie capital.ro.

Comisarul european pentru economie digitală, Mariya Gabriel, spune că prin acest program mii de persoane vor avea acces gratuit la internet în întreaga Uniune.

“Prin iniţiativa lansată astăzi, Comisia Europeană finanţează în premieră achiziţia şi instalarea de către municipalităţi a unor puncte de acces gratuit la internet wifi în spaţiile publice. Datorită programului WiFi4EU, comunităţile locale vor putea oferi conexiune la internet de înaltă calitate cetăţenilor şi vizitatorilor, încurajând în acelaşi timp dezvoltarea de servicii digitale inovatoare. Finanţarea se va face pe bază de cupoane în valoare de 15.000 de euro fiecare. Autorităţile locale vor avea libertatea de a alege furnizorul care va fi plătit de Comisia Europeană”, a declarat Comisarul european.

Citeşte mai multe despre:   UE