Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Dronele vor deveni legale în România, mulțumită unor noi reguli din partea UE

Dronele vor deveni legale în România, mulțumită unor noi reguli din partea UE

Un articol de: - 09 Mai 2017, 13:48
Foto: bbc.com High-Tech

UE pregătește noi reguli pentru dronele de dimensiuni mici, ce vor fi implementate obligatoriu în legislațiile naționale, potrivit Adevărul.

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Aviației (EASA) are de gând să impună noi norme prin care să elimine riscul de abuz.

Mai exact, dronele vor trebui dotate cu tehnologii de geo-protecție pentru a nu ajunge în zone restricționate, precum aeroporturile, și vor avea obligativitatea ca posesorii și operatorii de drone mai grele de 250 de grame să devină utilizatori înregistrați.

Pe lângă asta, ambalajele dronelor se vor schimba pentru a indica utilizatorilor clasa din care acestea fac parte și restricțiile aplicabile.

Dezbaterea publică a normelor are loc între 12 mai și 12 august, iar opinia finală a Comisie Europene va fi oferită la finalul anului.

Codul aerian civil din România va fi schimbat de asemeni, la acesta lucrându-se încă din 2015. Astfel, ar putea exista prevederi cu privire la accesul dronelor în anumite zone, pe fondul riscului de producere a acidentelor aeriene.

Reglementările aeronautice din România au o vechime de 20 de ani, din cauza acestui fapt s-a ajuns și la situații neplăcute pentru utilizatorii de drone.

Un ordin cu privire ”condițiile de operare în spațiul aerian național a aeronavelor civile motorizate fără pilot la bord” a fost emis de

Ministerul Transporturilor, iar reglementarea a fost făcută neoficial, pe fondul filmărilor realizate de televiziuni cu ajutorul dronelor.

Dronele cu o greutate mai mică de un kilogram nu erau afectate de ordin, atâta timp cât nu aveau camere de filmat montate.

Citeşte mai multe despre:   drone,   Romania,   reguli,   UE
Loading...